În 29.09.2014 am prezentat în fața a 30 de participanți trei soiuri de varză la Viișoara, județul Cluj.
Tehnologia aplicată în cultură a fost cea standard, iar cei prezenți au constatat că hibrizii de varză testați aici sunt potriviți pentru a răspunde așteptărilor pieței din zonă și sunt adaptați condițiilor locale de climă și sol. Hibrizii prezentați au fost:

Autumn Prince F1
– hibrid de varză albă, pentru căpățână, cu perioada de vegetație de 75-80 zile de la transplantare. Plantele sunt viguroase, cu frunze mari de culoare verde albăstrui, acoperite cu pruină. Rădăcina este puternică ceea ce face ca acest hibrid sa fie destul de tolerant la stresul hidric.
Căpățâna are formă turtită, compactă, cu greutatea cuprinsă între 2-2,5kg. În funcție de desimea culturii și starea de fertilitate a solului, acestea pot depăși ușor această greutate. Prezintă rezistență la crăpare. Este recomandată pentru consum în stare proaspătă și industrializare.

AS 1159 F1
– este un hibrid de varză albă pentru căpățână, cu perioada de vegetație de 75-85 zile de la transplantare. Frunzele au culoarea verde albăstrui, fiind acoperite cu pruină. Nervurile nu sunt proeminente. Căpățânile sunt rotunde, cu greutatea de 2,5-3,5kg. Se recomandă pentru cultură în câmp deschis, fiind considerate o varză de vară-toamnă.

Red Pearl F1
– hibrid de varză roșie, timpurie, putându-se recolta după 60-65 zile de la transplantare. Plantele sunt viguroase, cu frunze de culoare roșu-purpuriu. Căpățâna are formă rotundă, având greutatea cuprinsă între 1,5-2,0 kg. Se recomanda pentru cultivare în câmp deschis.

DSC00186-copy-150x150 DSC00198-copy-150x150 DSC00217-copy-150x150 DSC00222-copy-150x150