Transplantare tomate

Cum să plantați flori anuale în jardiniere?

Plantare plante aromatice

Evitați îngrăşământul proaspăt sau îngrăşământul cu azot ridicat la ridichi. Un sol bogat favorizează creşterea foliajului şi nu calitatea rădăcinii.

Este important rărirea morcovilor, ca să rămână loc pentru dezvoltarea rădăcinilor. Plantele nedorite se pot tăia cu foarfeca, pentru a nu deteriora rădăcinile rămase.

Salata va germina mai repede și mai eficient, dacă înainte de semănare puneți semințele în frigider pentru câteva zile. Același lucru este valabil și pentru ceapă.

Ridichile se seamănă în sol uşor, când temperaturile sunt scăzute. Primăvara când se poate lucra solul.

Ridichile se pot semăna într-un loc cu alte legume, deoarece au perioadă de vegetaţie scurtă şi nu o sa afecteze celelalte specii de legume.

Înmuierea în apă a semințelor înainte de semănat este o practică foarte veche, care ajută germinarea, pe care însă mulți agricultori tineri nu o cunosc.

Semănare morcovi  în rând

Semănare ridichi în rând

Cum să plantăm salata?

Pentru a semăna semințele mici de flori care ar putea fi luate de vânt puteți folosi șervețele umede, pe care puneți semințele respective acoperindu-le cu sol și apă după necesități.

Asigurați-vă că solul a fost pregătit în mod adecvat înainte de semănare. Modul în care pornește germinația este crucial pentru obținerea unor recolte adecvate.

Primul pas atunci când vreți să aveți o grădină reușită este să decideți din timp câte varietăți de flori și legume vreți să aveți și unde va fi locul exact al fiecărui soi.

Un sol cald, peste 15,5 grade Celsius este esențial pentru germinarea semințelor de porumb. Însămânțați din belșug pentru a compensa pierderile cauzate de păsări, puteți rări plantația mai târziu.

Dacă pantofii vi se umple de noroi atunci când umblați prin grădină, atunci solul este prea umed pentru a semăna sau planta ceva. Așteptați câteva zile, să se usuce puțin.

Mazărea va germina și într-un sol foarte rece (4,5 grade Celsius), dar acest proces poate dura săptămâni. Răsadurile de mazăre tolerează mai bine gerul decât plantele mature.

Webshop AGROSEL

Semințe microambalate și semințe profesionale de flori și legume

Vreau să cumpăr!