Dacă grădinaritul este o pasiune pentru dumneavoastră, probabil că sunteți bine familiarizat cu pașii care trebuie efectuați pe parcursul perioadei de vegetație la diferitele plante legumicole.

Când vine vorba de grădini perene, trebuie să faceți totul o dată, iar plantele vor continua să revină an după an. Ce ziceti, nu sună interesant?

Culturile perene pot contribui, de asemenea, la construirea sau cel puțin îmbunătățirea calității solului.  Acestea nu trebuie tratate, astfel încât  mențin cultura miceliană și structura solului intacte, cresc aerarea și absorbția apei, ciclurile de descompunere creează un compost natural și un sol vegetal.

Iată câteva legume perene care sunt tot mai mult consumate:                                           

Sparanghelul(Asparagus officinalis)

Este una dintre cele mai iubite și prețuite legume perene datorită tulpinii sale delicioase și delicate, care este caracterizată prin bogăția de substanțe organice, săruri minerale și vitamine. Gustul specific este dat de conținutul în asparagină, vanilina, acizi, metil-mercaptan și a unui ulei volatil ce conține sulf

 Topinamburul(Helianthus tuberosus)

Principala sa calitate este cantitatea mare de inulină, un carbohidrat bogat în fructoză care îi conferă un gust dulce plăcut. Are foarte multe efecte terapeutice, precum bun antiseptic, tonic și se recomandă în astenii, creștere, diabet, îmbătrânire și multe atele.

Reventul(Rheum rhabarbarum)

Este cultivată și consumată pentru valoarea ei nutrițională, fiind bogată în proteine, complexul de vitamine B, K, fibre alimentare, potasiu, calciu și magneziu. Conține flavonoide, beta-caroten, luteină și zeaxantină.

 

Leușteanul(Levisticum officinale)

Este folosit pentru frunzele, dar și pentru semințele sale care conțin ulei volatil format din terpineol. Valoarea alimentară a frunzelor este dată de conținutul lor în glucide, proteine, acid ascorbic, clorofilă, caroten și săruri minerale. Toate părțile plantei au proprietăți medicinale.

Măcrișul(Rumex acetosa)

Se cultivă pentru frunzele sale care au un gust plăcut acrișor, deși nu are o valoare alimentară prea ridicată sunt apreciate pentru conținutul în fier, vitamina C, săruri de fosfor, calciu și magneziu. Au proprietăți terapeutice recunoscute, precum tratamentul scorbutului, intoxicațiilor, paraziilor și parezelor.

Comanda online: https://shop.agrosel.ro/