În ziua de 24.08.2015 în localitatea Castelu din județul Constanța, pe proprietatea dlui Adi Ilie, un cultivator perseverent în cultivarea cepei din sămânță, s-au adunat circa 30 de cultivatori din zonele învecinate, dornici să vadă o cultură de ceapă reușită.
Pe suprafața de circa 5 ha au fost semănați 2 hibrizi de ceapă furnizați de Agrosel: Calatis F1 și Histria F1. Cultura a fost înființată prin semănat direct în sol în jurul datei de 15 aprilie, cu o desime de circa 1 milion semințe/ha. Din tehnologia aplicată nu a lipsit irigarea culturii, erbicidarea, plivitul buruienilor, dar si tratementele fitosanitare necesare.

În condițiile acestui an, cu temperaturi foarte ridicate pe o perioadă destul de lungă, ceapa a ajuns la maturitate începând cu data de 05 august, când a început recoltarea hibridului Calatais F1 . După circa 2 săptămâni s-a putut recolta și hibridul Histria F1. La data simpozionului, mare parte din producția de ceapă era pe sol, cei prezenți putând vedea intervalul de mărime al bulbilor de ceapă(diametru și greutate), aspectul comercial și culoarea acestora. Interesul pentru acești 2 hibrizi a fost atât de mare încât s-a ajuns și la degustarea celor 2 hibrizi, participanții afirmând în unanimitate că ceapa Histria F1 este ceva mai iute decât Calatis F1.

Cum și prețul practicat la ceapă în această perioadă a fost unul bun, dl. Adi Ilie a afirmat că la anul suprafața pe care o va cultica cu cei 2 hibrizi va fi dublă, adică circa 9 ha. Celor prezenți li s-au prezentat și alte varietăți furnizate de Agrosel, respectiv: ceapa Cenol, hibrizii de ardei Daciana F1, Napoca F1, Traian F1, dovlecelul Summer Ace F1, dar și hibridul de tomate Megisti F1.

În perioada imediat următoare, Agrosel va avea simpozioane de vară la Jirlău – Brăila și Dorohoi – Botoșani.

Calatis F1, hibrid nou cu maturare la sfârșitul lunii iulie începutul lunii august. Plantele sunt viguroase având și un sistem rdicular bine dezvoltat ce-i conferă rezistență la stresul hidric. Bulbii sunt rotunzi, uniformi ca mărime și au o fermitate bună. Hibridul se pretează la recoltarea mecanizată.

Histria F1 este un hibrid cu plante viguroase și productivitate ridicată. Bulbii sunt rotunzi, de mărime mare, cu foliaj de bună calitate ce imprimă rezistență la recoltarea mecanizată. Culoarea foliajului este galben închis spre maroniu. Bulbii au capacitate bună de păstrare.

Senshyu Yellow, soi recomandat pentru cultivare prin semănat direct, din toamnă. Ceapa se comportă bine pe timpul iernii dacă plantele sunt suficient de mature. Bulbii sunt rotund turtiți, de mărime medie-mare. Se recomandă pentru consum în stare proaspătă.

Cenol, soi de ceapă recomandat pentru cultivare prin semănat direct în sol, în primăvară. Plantele sunt viguroase, foliajul este de culoare verde albastrui acoperit cu pruină. Bulbii sunt mari, de formă rotund globuloasă, de culoare galben brun la exterior. Soiul este recomandat pentru consum în stare proaspătă sau industrializare.