Echipa Agrosel formată din Szell Levente – director general, Nanu Ștefan – coordonator științific, Boboc Lucian – reprezentant zonal și Mocanu Ionuț – reprezentant zonal au poposit în ziua de 26.08.2015 în localitatea Jirlău, din județul Brăila. Aici, pe proprietatea d-lui Mihai Nechiată, cei 30-40 cultivatori prezenți au văzut cum se comportă în câmp deschis hibrizii de ardei creați de Agrosel, hibrizi adaptați condițiilor de climă și sol din România, dar adaptați și consumatorului român. Este vorba de hibridul de ardei gogoșar Traian F1, hibridul de ardei lung Napoca F1 și Daciana F1, hibrid de ardei lung.

Cei prezenți au putut constata că, în ciuda condițiilor climatice extrem de vitrege din acest an, hibrizii Agrosel cultivați de dl Nechită Mihai au suportat bine stresul termic și hidric din acest an, oferind cultivatorului producții satisfăcătoare atât din punct de vedere cantitativ cât și calitativ. Deasemenea prin degustarea produselor expuse, participanții au confirmat că hibrizii creați de Agrosel readuc consumatorului român gustul și aroma produselor tradiționale. Alături de acești hibrizi, s-au mai făcut referiri asupra țelinei Apollo F1, hibrizilor de ceapă Calatis F1 și Histria F1, dar și soiului de ardei lung Dumbo.

Următoarea escală a echipei Agrosel în Moldova: Dorohoi-Botoșani, 28.08.2015

Daciana F1-hibrid de ardei gras de tip blocky. Plantele sunt viguroase, cu aparat foliar ce acoperă foarte bine fructele. Majoritatea fructelor sunt de mărime medie(140-180 g), de culoare verde gălbui, la maturitatea fiziologică trecând în roșu intens. Plantele nu sunt sensibile la temperaturile ridicate din vară, astfel că hibridul poate fi etichetat ca având un mare potențial productiv.

AS2-153 F1, este un hibrid cu creștere nedeterminată, care poate fi cultivat în spații protejate(palisat pe 2 ramuri) sau în câmp deschis. Fructele de tip blocky sunt uniforme, cu greutatea cuprinsă între 130-160 g. Pulpa este groasă, cu gust plăcut și aromat.

Traian F1- hibrid nou de ardei gogoșar, cu plante viguroase, compacte și foliaj ce oferă o bună protecție solară fructelor. Fructele sunt în 4 lobi, turtite, cu greutatea cuprinsă între 150-190 g. Sistemul radicular este puternic oferind astfel plantelor o bună rezistență la cădere, chiar și atunci când sunt încărcate cu fructe.

Napoca F1-este un hibrid de ardei lung cu creștere nederminată, recomandat cultivării în spații protejate și câmp deschis, destinat pentru consum în stare proaspătă și industrializare. Napoca este un hibrid semitimpuriu, cu fructe ușor aplatizate, lungi, uniforme, de 18-23 cm lungime și cu diametrul de 5-7 cm. Greutatea unui fruct este cuprinsă între 150-180 g, în funcție de tehnologia de cultură aplicată.

Potaisa F1- hibrid de ardei lung cu creștere nedeterminată. Plantele au tulpini puternice, rezistente la rupere. Fructele sunt uniforme ca formă și mărime, cu lungimea cuprinsă între 16-18 cm și greutatea de 140-160 g. Toleranța plantelor la stresul termic permite cultivarea hibridului primăvara devreme, fără a fi diminuată capacitatea de producție.

Iancu F1- hibrid de ardei iute cu fructe conic alungite, de 18-20 cm lungime. Gustul este mediu iute, coacerea facându-se din galben în roșu. Greutatea fructelor la acest hibrid de ardei este de 40-70 g. Mărimea și forma fructului sunt constante până la sfârșitul perioadei de vegetație.