Sub titlul “Soluţie românească la nevoile dumneavoastră” în ziua de 09 ianuarie 2015, firma SC Agrosel SRL si-a prezentat noutățile, celor peste 25 de participanți. Întâlnirea a avut loc în localitatea Bragadiru din județul Teleorman, localitate în care principala sursă de venituri pentru locuitori este agricultura-cultura legumelor în spații protejate și câmp deschis. Participanții au audiat cu mare atenție materialele prezentate, fiind acum la momentul în care trebuie să hotărască ce hibrizi vor cultiva pentru ca la finalul sezonului să fie pe deplin satisfăcuți din punct de vedere financiar și nu numai.

Discuțiile au avut un caracter constructiv, cultivatorii prezenți fiind destul de interesați și de alte aspecte legate de activitatea desfășurată de ei: probleme de protectie fitosanitară, de tehnologie dar și de valorificare a produselor obținute, acesta fiind un aspect deosebit de sensibil pentru piața legumicolă din România. Din cuprinsul materialelor primite de la reprezentanții firmei Agrosel prezenți la simpozion, cultivatorii vor putea lua la cunoștință de întreaga ofertă a firmei (soiuri și hibrizi noi pentru speciile legumicole cultivate în România).

Participanții au arătat un interes deosebit față de hibrizii de conopidă Cozia F1 și Sucevița F1, dar și față de hibrizii de porumb zaharat Sweet Spirit F1, Sweet Thing F1, Accentuate F1, specii bine reprezentate în zonă.

Cozia F1– hibridul are perioada de vebgetație de 70-75 zile și inflorescențe de 1-1,5 kg. Foliajul plantelor protejează foarte bine inflorescența, asfel că aceasta are o culoare albă. Desimea recomandată: 40.000 pl/ha.
Sucevița F1– hibrid semitimpuriu(85-90 zile), ce poate dezvolta inflorescențe de peste 2 kg. Acoperirea foarte bună de către frunze a inflorescenței asigură acestora o bună toleranță la temperaturi ridicate.

Sweet Spirit F1– hibrid de porumb dulce cu perioada de vegetație de 70-73 zile. Lungimea unui știulete este de minim 20 cm, cu circa 20 rânduri de boabe.
Sweet Thing F1– hibrid de porumb dulce de generație nouă, cu perioada de vegetație de 75-77 zile. Lungimea unui știulete este de circa 23 cm, numărul de rânduri de boabe fiind de aproximativ 20.
Accentuate F1– hibrid de porumb super dulce recomandat pentru consum proaspăt sau procesare. Perioada de vgetație 75-78 zile, lungimea știuleților 22-24 cm.