IzbicenijudețulOlt, împreună cu alte localități vecine precum Giuvărăști, Tia Mare, Cilieni, constituie un bazin legumicol deosebit de important atât pentru zonă cât și pentru întreaga țară. Importanța bazinului este dată de cantitățile mari de legume care se pot obține aici la tomate, ardei, castraveți, varză, specii cultivate atât în solarii cât și în câmp deschis.
În cadrul întâlnirii avute în ziua de 16 decembrie anul curent cu producători din bazinul Izbiceni, echipa Agrosel a prezentat participanților primii hibrizi de ardei creați în România, hibrizi adaptați condițiilor de climă și sol de aici. Este vorba de hibrizii Daciana F1 și AS2-153 F1(ardei gras), Napoca F1 și Potaisa F1(ardei lung), Traian F1(ardei gogoșar), Iancu F1(ardei iute), hibrizi omologați și înscriși deja în Catalogul Oficial al Soiurilor de Plante din România.
În plus, au mai fost prezentate și celelalte noutăți ale firmei la tomate, varză, conopidă, dovlecel, ceapă, cultivatorii fiind încântați că acum găsesc pe piața de semințe și creații românești.