Localitatea Peretu fiind situată într-o zonă de câmpie, cu climă favorabilă agriculturii, majoritatea locuitorilor sunt ocupați cu producția de legume, care apoi sunt comercializate în piețele din București și Alexandria sau direct către consumatorii care traversează localitatea. Aici se cultivă în câmp deschis varza și conopida de toamnă( după cartoful timpuriu), prazul, țelina, ardeiul lung și gogoșar, iar în spații protejate tomatele, castraveții și ardeiul gras.

Având în vedere interesul locuitorilor pentru cultura legumelor la prezentarea care a avut loc în sala de ședințe a primăriei au venit peste 60 de persoane, dornice să afle cât mai multe informații.

Firma Agrosel a prezentat prin echipa sa celor din zonă informații despre cele mai noi varietăți (soiuri și hibrizi) de ardei, porumb zaharat, conopidă, varză, etc. create în România, adaptate condițiilor pedoclimatice de aici și cerințelor pieței românești. Pe parcursul prezentării s-a accentuat faptul că aceste creații ale firmei Agrosel se pliază pe cerințele actuale ale consumatorilor, care doresc de la legumele pe care le consumă să aibă gust, aromă, culoare, precum aveau legumele de altădată. Un interes deosebit au stârnit hibrizii de ardei Traian (gogoșar), Napoca (ardei lung) și AS 1156-Victoria (varză de toamnă). Primind ultimele cataloage de produse, cei prezenți au făcut cunoștință cu portofoliul complet al firmei Agrosel. Numărul mare de participanți ne-a arătat că cei din zona Peretu sunt deschiși la nou și sunt receptivi la informații care au legătură cu principala lor sursă de venit, legumicultura.

1-300x160