Varza albă pentru căpățână este o specie legumicolă importantă pentru România, cu o pondere de circa 20% din suprafața cultivată cu legume la nivel de țară și o producție anuală totală de circa un milion tone. În România, se cultivă în toate zonele favorabile, una din acestea fiind și Târgu Secuiesc din județul Covasna.

În ziua de 19 august 2015, în această localitate, un mare număr de cultivatori de varză s-au întâlnit cu reprezentanții firmei Agrosel pentru a vedea la lucru noii hibrizi de varză albă pentru căpățână, cultivați de domnul Torok Laszlo. Szell Levente, directorul general al societății și Zoltan Moldvai directorul de zonă, au prezentat celor peste 40 cultivatori hibrizii de varză albă Texas F1, Hollywood F1, New York F1, WS 1156 F1, WS 1159 F1.

Texas F1 este un hibrid cu o perioadă de vegetație de 60-65 zile, recomandat pentru consum proaspăt și remarcat de cei prezenți pentru finețea frunzelor, uniformitatea și rezistența la crăpare a căpățânilor.

Hollywood F1 este un hibrid cu căpățâni de 2-3 kg, recomandat pentru consum proaspăt și procesare.

New York F1 este recomandată în special în zonele cu monocultură, hibridul torerând agenții patogeni Xanthomonas și Fusarium.

WS 1156 F1 și WS 1159 F1 hibrizi de varză de vară-toamnă, recomandați pentru consum proaspăt și murare.

Cei prezenți și-au manifestat interesul și pentru varza roșie Red Wizard F1, dar și pentru hibrizii de porumb zaharat Sweet Spirit F1, Sweet Thing F1 și Accentuate F1.

În încheire, reprezentanții firmei Agrosel au propus cultivatorilor prezenți să diversifice gama de legume cultivate în zonă, oferindu-le informații despre hibrizii de ceapă Calatis F1 și Histria F1.