The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
Utilizam cookies pentru ca dumneavostra sa aveti o experienta cat mai placuta.Pentru a ne conforma noii directive e-Privacy, trebuie sa primim acordul dumneavosatra pentru a seta cookie-urile. Afla mai multe
Dacă ești pasionat/ă de grădinărit, un calendar de însămânțare și plantare sigur te va ajuta mult, iar rezultatul va fi o gradină îmbelșugată! Ce fac legumicultorii în luna Ianuarie?
Pentru cei care au o grădină de dimensiuni mici sau mijlocii, această lună nu este una foarte încărcată. Dimpotrivă, este luna cea mai relaxantă în rândul fermierilor. Este momentul optim să vă hotărâți ce anume ați dori să cultivați în acest an și să începeți cu o pregătire a planului grădinii, precum procurare de semințe. Să nu uitați să țineți cont de ce ați cultivat în grădină anul trecut și să aveți în vedere că pe același teren să nu cultivați aceleași plante an de an, adică să aveți în vedere o rotație a culturilor, evitând astfel monocultura.
Ce legume semănăm în luna februarie?
Este luna în care puteți să vă procurați semințele de care aveți nevoie, cel puțin în prima parte a sezonului. Pentru cei care doriți să vă produceți propriile răsaduri de legume și flori, este bine să știți că în această lună puteți începe semănatul la legumele care au o perioadă mai lungă de vegetație, așa cum este cazul în special a ardeilor, vinetelor și a țelinei. Tot acum, puteți să începeți să semănați semințele de petunii, mușcate, crăițe, gura leului dar și multe alte flori din portofoliul Agrosel.
După data de 15 februarie, în funcție de zonă în care locuiți, tipul de sol și condițiile pedoclimatice, dacă nu ați reușit să pregătiți solul din toamnă, acum este momentul optim, dacă nu este înghețat. Tot acum după pregătirea terenului se poate începe semănatul la:
Ceea ce este foarte important pentru fermierii mijlocii și cei profesioniști în luna martie se poate face și semănatul și apoi repicatul răsadurilor în pahare sau ghivece nutritive destinate culturilor timpurii: