Sfatul specialistului

Lucrari de gradinarit specifice lunii februarie

În funcție de climatul și condițiile locale, în luna februarie în grădină se pot face o serie de activități pentru pregătirea solului și a plantelor pentru sezonul de primăvară.

Ardeiul gras Romulus F1 (AS8P665 F1)

Ardeiul gras Romulus F1 (AS8P665 F1) este un hibrid de ardei gras de tip blocky, timpuriu, cu o creștere nedominantă.

Seminte Gulii Delikatess Blauer

Semintele de Gulia Delikatess Blauer sunt o alegere excelenta pentru gradinarit, cu o perioada scurta de vegetatie si un gust delicios.

Vinetele sunt una dintre cele mai versatile si populare legume din lume

Legumele sunt o sursa importanta de nutrienti si vinetele sunt una dintre cele mai versatile si populare legume din lume.

Cicatrizarea rosiilor, „catfacing”-ul la tomate

În etapa de creștere a florilor se petrece o dezvoltare anormală a țesuturilor care afectează ovarul sexual feminin, partea cu pistilul, după care la formarea fructelor pe partea inferioară se dezvoltă această cicatrice lemnoasă numite catface sau față de pisică. Această tulburare a înfloririi este cauzată de o polenizare incompletă și de obicei apar doar la fructe multiloculare mari și sensibile.

Alternarioza la Cucurbitaceae – Alternaria cucumerina

Boala este prezentă în culturile de castraveți, pepeni galbeni, pepeni verzi, dovlecei, dovleci. Atacul se manifestă pe toate organele aeriene ale plantelor.

Umbrirea solariilor impotriva arsurilor solare, 3 metode recomandate

Folosirea unui produs sub formă de pudră (noi am folosit produsul La Blanche), având ca materie primă carbonatul de calciu micronizat, care se diluează cu apă și se transmite pe suprafața dorită cu ajutorul pulverizatorului. Doza recomandată este de 1 kg/4 litri de apă, cu o soluție de 100 de litri se poate acoperii o suprafață de 600 mp. Iar acum să vedem cum funcționează.

Cum protejam culturile legumicole de ploaie?

Provocările polifactoriale care vor urma în rândul fermierilor din cauza ploilor abundente. În această perioadă inamicul principal în culturile legumicole din spații protejate este umiditatea prea mare. Care este un factor foarte greu de controlat. Odată cu creșterea umidități atmosferice, umidități solului v-a urma apariția bolilor fungice, cunoscute si ca micoze care sunt microorganisme din regnul Fungi.

Afide si viroze, simptome si combatere

În acest videoclip vorbim despre un dăunător care este vectorul principal la peste 30 de viroze, mai precis despre afide. Dacă în solarii aveți populații de furnici atunci cu siguranță că aveți și afide. Afidele secretă pe plante o substanță lipicioasă bogată în zaharuri, iar acesta atraga furnicile. Pe de altă parte aceste excremente conduc la apariția ciupericilor, care formează deasupra frunzelor și a fructelor fumagina.