Semanatul ardeiului, aspecte importante

Semanatul ardeiului, aspecte importante
14 decembrie 2018 10 vizualizari

Semanatul ardeiului, aspecte importante

Dacă ați cultivat până acuma hibrizi de ardei sunt convins că până la final de an ați reușit să vă procurați o cantitate însemnată de semințe pentru noul an legumicol. Iar dacă ați fost mulțumiți de performanța unui hibrid suntem convinși că o să creșteți treptat suprafețele cultivate. Este foarte importantă decizia dumneavoastră, iar o singură alegere bună vă poate garanta succesul mult dorit.


#EchipaAGROSEL vă pune la dispoziție semințe de hibrizi de ardei gras #DACIANA F1, pentru culturile extratimpurii, care este foarte bine cunoscut printre cultivatorii profesioniști. Acest hibrid deja consacrat și lăudat de mulți cultivatori oferă o calitate superioară, producții stabile, însemnate și timpurii. Cultivați cu încredere !!!

ardei daciana

Pe lângă acesta avem în portofoliu un nou hibrid de ardei gras #AS5-332 F1 destinat tot culturilor extratimpurii din sere și solarii. Acest hibrid prezintă adaptabilitate bună la condițile de stres, este flexibil, cu 4 lobi, cu productivitate ridicată, o greutate medie de 180-200 g, cu o culoare galbenă deosebită. Hibridul are toleranță ridicată la putregaiul apical și prezintă rezistență la virusul mozaic al tutunului (ToMV:0-2). Prezintă rentabilitate în cultură și un raport ideal calitate/preț !!!

ardei AS5-332 F1

Majoritatea fermierilor din sudul țării mai ales din bazinele legumicole mult cunoscute sunt pregătiți pentru noul an și încep semănatul ardeiului inca din 27 decembrie.


Pentru obținerea unor recolte productive, de calitate superioară și timpurii, cel mai important aspect este să creșteți un răsad sănătos. Cele mai importante aspecte pentru o cultură reușită sunt:

  • substratul folosit pentru semănat (Ph 5,5-6,5)
  • temperatura optimă pentru germinare 20-22 °C, o umiditate de 100%
  • lipsa completă a luminii în primele faze de vegetație
  • udările controlate
  • repicatul la momentul optim (răsadul să aibă 2 frunze adevărate bine dezvoltate)
  • aplicare îngrăsămintelor necesare NPK
  • momentul optim pentru transplantare