Umbrirea solariilor impotriva arsurilor solare, 3 metode recomandate

Umbrirea solariilor împotriva arsurilor solare, 3 metode recomandate
30 iunie 2022 109 vizualizari

Umbrirea solariilor impotriva arsurilor solare, 3 metode recomandate

Tutorial: 3 modalități diferite pentru umbrirea solariilor:

 

1. Folosirea unui produs sub formă de pudră (noi am folosit produsul La Blanche), având ca materie primă carbonatul de calciu micronizat, care se diluează cu apă și se transmite pe suprafața dorită cu ajutorul pulverizatorului. Doza recomandată este de 1 kg/4 litri de apă, cu o soluție de 100 de litri se poate acoperii o suprafață de 600 mp. Iar acum să vedem cum funcționează.

2. Folosirea plasei de umbrire, unde recomand o plasă confecționată din polietilenă de mare densitate, de culoare verde și cu un grad de umbrire de minim 70% la suta. Plasa de umbrire reduce nivelul de lumină cu 75% și îl transformă în căldură. Plantele au nevoie de 1,5-2% din lumina soarelui transmisă pentru fotosinteză. De exemplu plasa de umbrire roșie este utilă în perioada de înflorire, plasa albastră împrăștie lumina, se folosește pentru etapele de creștere și maturizare.

3. Folosire ecranelor pentru umbrire si protectie termică. Acest sistem permite controlul temperaturii, al cantitatii de lumină și al umidității în interiorul serei. Sistemele sunt acționate automat, în funcție de condițiile meteo și de necesitățile plantelor din seră.

Avantajele acestui sistem:

-optimizarea controlului temperaturii, luminii si umiditatii

-protecție împotriva radiațiilor solare

-optimizarea consumului de energie

-reducerea fenomenului de condensare