Professional products

Prezentare tomate Oltena F1 la Glodeanu Sarat (BZ)

Prezentare tomate Oltena F1 la Glodeanu Sarat (BZ)

În data de 20 Iunie 2019 (incepand cu ora 10.00), in localitate Glodeanu Sărat (BZ) va avea loc o prezentare profesională despre tehnologia cultivării tomatelor OLTENA F1 (AS5 311 F1), hibrid de tomate românesc, adaptat condițiilor de climă și sol din România.
Vom discuta despre tehnologia necesară producțiilor mari, combaterea dăunătorilor și bolilor, tratamente biologice și răspundem la întrebări cu ajutorul expertului companiei și creatorul acestui hibrid dl. Ing. Zoltán Felföldi.
Evenimentul va avea loc la solarul gazdei noastre Liviu Simion, Str. Principală nr. 931.
Oricine este bine venit!

Importanța culturii
Cercetările din ultimii ani au arătat că producția de legume a devenit una competitivă și cu o dezvoltare continuă, iar acest aspect va genera tendințe noi pe piața de desfacere. Hibrizii de generație nouă ameliorate în România de către AGROSEL, asigură cultivatorilor de legume stabilitatea producției, toleranță/rezistență la agenții patogeni și nu în ultimul rând garantează gustul adevărat, de legume românești.

OLTENA F1 este un hibrid de tomate timpuriu cu creștere semideterminată. Este recomandat atât pentru cultivare în spatii protejate cât și pentru câmp deschis, fiind ideal pentru micii cultivatori care solicită ajutorul de minimis (hibrid rapid pentru ciclu scurt → îndeplinirea condiției de coacere/livrare a tomatelor în termenele stabilite și hibrid productiv → îndeplinirea condiției de producție minimă livrată). Potențialul de producție este foarte ridicat. Plantele sunt viguroase, cu internoduri scurte și cu un foliaj bogat. Fructele sunt ușor aplatizate, cu o mărime medie de 200-220 g, gust bun, iar culoarea este roșu intens la maturitate fiziologică. Acest hibrid nu necesită stimulatori de înflorire și de coacere. Se pretează atât pentru consum în stare proaspătă cât și pentru industrializare.
Rezistențe: HR: Fol: 0-2 (Fuzarioza-ofilirea vasculară), V (Verticilioza-uscarea vasculară, Mi (Meloidogyne incognito-nematozi).

Evenimentul este si pe facebook click aici

[VIDEO] ATENTIE la pătarea cafenie, boala foliajului tomatelor

[VIDEO] ATENTIE la pătarea cafenie, boala foliajului tomatelor

Pătarea cafenie, metode de prevenire: Atacul se manifestă doar pe frunze, este o boală a folajului. Pe partea superioară a frunzelor apar pete galbene, iar pe partea inferioară, în dreptul petelor apare un puf alb, care devine cafeniu și în final brun, format din conidiofori și conidiile ciupercii. Agentul patogen este Cladosporium fulvum (Fulvia fulva). Transmiterea se face prin miceliul sau prin conidii. Cauze: temperaturi ridicate, umiditate ridicată și nearisirea corespunzătoare a solarilor.

Vizită în județul Olt

Vizită în județul Olt

Echipa AGROSEL a efectuat o deplasare în județul Olt. In Izbiceni, Perișori si Cilieni ne-am întâlnit cu fermierii care au optat pentru tomatele extratimpurii cu creștere semideterminată OLTENA F1 (cod anterior AS5-311 F1) care au fost cultivate și pentru programul “tomate românești”. Am primit doar feedback-uri pozitive din partea fermierilor care au fost plăcut surprinși de timpurietatea și productivitatea acestui hibrid. Mulți dintre ei se pregătesc deja pentru ciclul II de vegetație datorită acestui hibrid care este adaptat condiților climatice din țară.

#Rezistențe : HR: Fol:0-2 (Fuzarioză / Ofilirea vasculară); V (Verticilioză / Uscarea vasculară); Mi (Nematodul galicol)

Pe pagina de contact a siteului gasiti coordonatele de contact ale reprezentantului Agrosel pe zona Sud-Vest (jud. Mehedinti, Gorj, Valcea, Olt, Dolj).

Socializam pe facebook si YouTube 
Magazin online cu seminte de legume, click aici

 

[VIDEO] Reducerea riscului de alungire al răsadurilor de tomate – sfaturi practice

[VIDEO] Reducerea riscului de alungire al răsadurilor de tomate – sfaturi practice

Pe data de 10 mai 2019 echipa Agrosel a publicat pe canalul de YouTube un nou video:
Reducerea riscului de alungire al răsadurilor de tomate – sfaturi practice.

Ce determină această alungire?
1.lumina insuficientă
2.temperatura prea ridicată
3.lipsa corelației dintre lumină, temperatură și umiditate
4.excesul de azot din substratul nutritiv
STOPăm această creștere accelerată și ajutăm la îngroșarea tulpinilor!

Nou pe YouTube: Pierderi URIASE la tomate, răsaduri fără vârf de creștere

Nou pe YouTube: Pierderi URIASE la tomate, răsaduri fără vârf de creștere

Pe canalul YouTube a fost postat un nou video: Pierderi URIASE la tomate, răsaduri fără vârf de creștere. CLICK AICI

Riscul creșterii rasadurile de tomate fără vârf de creștere.
Care ar fi motivele principale ale acestui fenomen rar întâlnit?

Creșterea și dezvoltarea răsadurilor a devenit o provocare tot mai mare în rândul fermierilor. Pentru un rasad bine dezvoltat și pentru un procent mare de germinare, ar trebui să luați în calcul mai multi factori și peremetrii: de la alegerea semințelor, a substratului, menținerea temperaturilor constante până la germinare, umiditații relativ obtime și apa folosită la udări.

Răsadurile fără vârf de creștere pot fi din două cauze, prima fie în urma încrucișării în care linile parentale nu au fost compatibile. Ca să faci o încrucișare trebuie să ai o bază teoretică, să cunoști variabilitatea materialului biologic în ceea ce privește caracterele şi însuşirile urmărite, modul de polenizare al plantelor, si modul de reproducere a acestora. De la hibrizi nu se recolteaza niciodata semintele datorita segregarii caracterelor in F2 “legea segregarii caracterelor”, defapt în al doilea an acestă plantă va moșteni doar unul dintre caracteristicile unui părinte.

VEZI VIDEOUL PE YOUTUBE, CLICK AICI

Descoperă secretele unui gazon reușit.

Descoperă secretele unui gazon reușit.

Perioadele optime pentru însămânțarea gazonului:
-primăvara se poate efectua în lunile Aprilie, Mai
-toamna se poate efectua în Septembrie, Octombrie

Gazonul poate fi semănat și în luniile Martie, Iunie, Iulie, August și Noiembrie, dacă condițiile sunt favorabile. Se evita zilele de caniculă, secetă și îngheț.

Tipul de gazon se alege în funcție de scopul utilizării și de condițiile de mediu:
-gazon pentru umbră
-gazon pentru soare puternic
-gazon sport
-gazonul rustic
-gazonul estetic, ornamental

Cum se pregătește terenul pentru semănat?

    

1.Curățarea terenului – se îndepărtează toate obiectele nefolositoare, precum resturi vegetale, pietre, mușuroaie, bolovani.
2.Dezvelirea sau decopertarea terenului – se efectuează doar dacă nivelul solului este mai ridicat decât cel dorit și calitatea acestuia este slabă.
3.Ierbicidarea – pentru eliminarea vegetației deja existente. Se poate repeta la un interval de 10-14 zile, dacă buruienile încă există.

Cum se pregătește solul și ce lucrări presupune?
1. Fertilizarea – pentru pământ argilos se adaugă tubă și nisip, iar pentru pamant nisipos se adaugă turba și pământ argilos. Se face fertilizarea fazială folosind îngrășăminte pe bază de fosfor si potasiu 5-10kg/100 m². Încorporarea acestora se face manual cu sapa și grebla pe suprafețe mici, iar pe suprafețe mari se poate folosi freza.
2. Nivelarea terenului – se sapă solul cu motocultorul cu freza rotativă, la o adâcime de 20 cm.
3. Tasarea solului – se efectuează cu un tăvălug și apoi se greblează. Se realizeaza aceasta operatiune de mai multe ori. Este important ca pământul să fie afânat pe o adâncime de 2-3 cm. Dacă se dorește montarea unui sistem de irigare îngropat, acesta trebuie instalată înaintea nivelarii solului.

Ce presupune semănarea?

Cantitațea de sămânță folosită este în jur 3-5 kg la 100 m².
Se poate face manual, împrăștiind semințele cu mâna la 1-1,2 m deasupra solului sau mecanizat cu semănatore specială
Indicat să se folosească un număr coresăpunzătoare de semințe nici prea multe deoarece așa semințele se vor sufoca, nici prea puține.
Semințele se împrăștie înrcucișat jumatate de cantitate într-un sens și jumatate în celalalt pentru ca trecerile să fie suprapuse.
După împrăștiere semnițele se încorporează cu grebla până se acopera cu 1-2 cm pământ, aceasta fiind defapt și adâncimea de semănare.
Pentru ca semințele să intre bine în contact cu solul și să nu rămâna goluri de aer, se efectuează tăvălugirea solului după semănare.

Cum se vor efectua udările?

Pentru o bună germinare a semințelor, trebuie mențiunută o umezeală constantă fără ca terenul să bălțească chiar după semănare.
În primele două săptămâni este necesar să irigați de două ori pe zi dimineața și seara.
Când iarba începe să răsară puteți uda o singură dată pe zi, seara, crescând cantitatea de apă.

Când se efectuează prima tundere?

Prima tundere a gazonului se face când acesta ajunge la înalțimea de 8-9 cm. La prima tundere gazonul se tunde cam la jumatatea creșterii, aproximativ 4-5 cm. La început firele de iarbă sunt sensibile la smulgere și trebuie să folosiți o mașină de tuns cu lamele bine ascuțite. Urmatoarea tundere se va efectua la o distanță de 9-10 zile.
Ce sa dezvoltat în totalitate gazonul se tunde o singură dată pe săptămână la maxim 10-12 zile vara. Gazonul se taie 1/3 din lungime toatală a firelor de iarbă.

Ți-a plăcut articolul? Te poți abona și primești automat pe email următorul articol AGROSEL. Detalii aici

COMANDA ONLINE SEMINTE DE GAZON click aici

Culturi de varză cu productivitate ridicată

Culturi de varză cu productivitate ridicată

Recomandările noastre pentru culturi de succes.

In data de 24 martie 2019, partenerii nostri agrointel.ro au publicat un nou articol cu titlul “Semințe românești de varză. Recomandările AGROSEL pentru varza de vară sau varza pentru murat“.

După ani de cercetări, AGROSEL este singura companie românească cu capital privat care a inclus în paleta de produse hibrizi de varză adaptați la nevoile fermierilor, oferind o soluție rentabilă și profitabilă. Mai exact, hibrizii de varză AGROSEL se remarcă prin timpurietate, toleranța la boli, randament ridicat și adaptabilitate la condițiile pedo-climatice din România.

CITESTE ARTICOL AICI

 

Clienții noștri ne recomandă!

Recenziile pot fi vizualizate si pe pagina noastra de facebook cu un simplu click aici

RAZVAN BUGARIU:Profesionalism si calitate, recomand cu incredere, in special hibrizii.

Produse românești cu gust! Recomand Agrosel!”

GEORGE MIHALACHE: Am fost multumit de niste ardei gras cu crestere nedeterminata, care au rodit pana a dat bruma. De pe un singur fir de ardei, care nu avea mai mult 25cm inaltime, am cules odata 7 ardei mari, frumosi si gustosi. Inflorea tot timpul (facea cel putin 3-4 flori odata). Nu mai stiu cum se numea, dar il recomand.
Insa m-au dezamagit semintele de fragute Ruegen, care din jumatate de plic plantat mi-au iesit doar 9 fragute,robuste si rezistente la caldura. Am sa ma bucur de ele si am sa incerc sa le inmultesc. Abia astept sa fructifice.Toate cele bune.”

“Am cumparat de multe ori seminte de la agrosel si am ff foarte multumita”

 

In continuare va invitam sa ne vizitati magazinul online si sa comandati simplu si rapid seminte de legume click aici

Page 1 of 5712345...102030...Ultimul »