Professional products

Semănatul ardeiului, aspecte importante

Dacă ați cultivat până acuma hibrizi de ardei sunt convins că până la final de an ați reușit să vă procurați o cantitate însemnată de semințe pentru noul an legumicol. Iar dacă ați fost mulțumiți de performanța unui hibrid suntem convinși că o să creșteți treptat suprafețele cultivate. Este foarte importantă decizia dumneavoastră, iar o singură alegere bună vă poate garanta succesul mult dorit.
#EchipaAGROSEL vă pune la dispoziție semințe de hibrizi de ardei gras #DACIANA F1, pentru culturile extratimpurii, care este foarte bine cunoscut printre cultivatorii profesioniști. Acest hibrid deja consacrat și lăudat de mulți cultivatori oferă o calitate superioară, producții stabile, însemnate și timpurii. Cultivați cu încredere !!!

Pe lângă acesta avem în portofoliu un nou hibrid de ardei gras #AS5-332 F1 destinat tot culturilor extratimpurii din sere și solarii. Acest hibrid prezintă adaptabilitate bună la condițile de stres, este flexibil, cu 4 lobi, cu productivitate ridicată, o greutate medie de 180-200 g, cu o culoare galbenă deosebită. Hibridul are toleranță ridicată la putregaiul apical și prezintă rezistență la virusul mozaic al tutunului (ToMV:0-2). Prezintă rentabilitate în cultură și un raport ideal calitate/preț !!!

Majoritatea fermierilor din sudul țării mai ales din bazinele legumicole mult cunoscute sunt pregătiți pentru noul an și încep semănatul ardeiului inca din 27 decembrie.
Pentru obținerea unor recolte productive, de calitate superioară și timpurii, cel mai important aspect este să creșteți un răsad sănătos. Cele mai importante aspecte pentru o cultură reușită sunt:
-substratul folosit pentru semănat (Ph 5,5-6,5)
-temperatura optimă pentru germinare 20-22 °C, o umiditate de 100%
-lipsa completă a luminii în primele faze de vegetație
-udările controlate
-repicatul la momentul optim (răsadul să aibă 2 frunze adevărate bine dezvoltate)
-aplicare îngrăsămintelor necesare NPK
-momentul optim pentru transplantare

Nou! Varza extratimpurie AS 1601 F1

Nou! Varza extratimpurie AS 1601 F1

Dacă ești un fermier care pune accent pe timpurietate, calitate și uniformitate nu ezita să cultivi varza extratimpurie AS 1601 F1 !!!
Acest hibrid de varză albă extratimpuriu ajunge la maturitate fiziologică în 50-55 de zile de la plantare. Este recomandat pentru culturile timpurii atât în spații protejate (sere și solarii), precum și în câmp deschis acoperit cu folie microporoasă tip agril. Căpățânile sunt compacte și uniforme, de formă rotundă și de culoare verde-albăstrui. Greutate căpățânilor este cuprinsă între 0,8-1 kg , nu emit tijă florală și sunt rezistente la crăpare. Se consumă în stare proaspătă. Cele mai bune recolte sau obținut la o desime de 60.000-65.000 plante/ha.
Alte caracteristici ce scot în evidență performanța acestui hibrid:
– este tolerant față de apariția antocianinei
– prezintă nervuri subțiri
– cotorul este mic
– nu prezintă beșicare pe frunzele exterioare
– iar rădăcinile sunt scurte spre mediu

Sfaturi pentru o cultură reușită:

Semănatul: se face în ultima decadă a lunii ianuarie până la începutul lunii februarie.
Plantarea: răsadurilor se realizează în luna martie până la începutul lunii aprilie, când în sol se înregistrează 8°C. Pe teren nemodelat se plantează la distanțe de 50-60 cm în¬tre rânduri și 30 cm între plante pe rând, iar pe teren modelat la 70-75/25 cm.
Irigarea: cea mai sigură și cea mai eficientă metodă de irigare, este irigarea prin picurare.
Fertilizarea: utilizarea unui raport N:K echilibrat, este cheia pentru a obține timpurietate, căpățâni perfect rotunde și lipsite de boli, calitate superioară și venituri substanţiale.

Lucrările de întreținere: constau în completarea golurilor după 3-4 zile de la plantare, două prașile mecanice și 1-2 prașile manuale pe rând. La 3-4 săptămâni de la plantare se administrează 150 kg/ha azotat de amoniu și 80-100 kg/ha sare potasică. În perioadele secetoase se fac 3-4 udări cu 300-400 mc apă la ha.
Combaterea bolilor și dăunătorilor: principalele boli întâlnite la varza albă sunt: mana (Peronospora brassicae) și hernia verzei (Plasmodiophora brassicae), iar dintre dăună¬tori: puricii cruciferelor (Phyllotreta sp.); ploș¬niţele verzei (Euridema sp.); musca verzei (Delia brassicae); păduchele cenușiu al verzei (Brevicoryne brassicae); buha verzei (Mamestra brassicae) şi fluturele alb al verzei (Pieris brassicae).

Recoltarea: începe în ultima decadă a lunii mai, în zonele de câmpie și la începutul lunii iunie, în celelalte regiuni. Se recoltează manual, prin 2-3 treceri, prin tăierea căpățânilor, când acestea au ajuns la maturitatea teh¬nică.
Recomandări pentru cultura în spații protejate:
În faza de răsad se recomandă produsul Cropmax în concentratie de 0,1-0,15 %, la 7-10 zile
După transplantare folosiți îngrășământ pe bază de fosfor în doza de 1,2gr/litru de apa
După plantare folosiți îngrășăminte hidrosolubile NPK 2:0.5:3, în doză de 1,5 gr/litru de apa
Săptămânile 5-6 după plantare folosiți îngrășăminte hidrosolubile NPK 1:0:2, în doză de 1,5 gr/litru de apa
Dacă faceți plantare prin răsad plantele au nevoie de mai ultă apă
Recomandări pentru cultura în câmp:
Producții ridicate sau obținut când s-a folosit folia microporoasă de tip agryl pentru culturile extratimpurii. Avantajele acestui agryl, protejează plantele de razele UV, permite circulația aerului și filtrarea apei, ferește plantele de temperaturi scăzute, oferă plantelor un microclimat favorabil și influențează pozitiv caracterele morofologice a plantei.
Varza cultivată în câmp prezentă valori mai ridicate decât la varza cultivată în solar, exceptând valorile de nitrați.
De preferat să cultivați varza pe un teren plat, fără denivelări, deoarece în anumite locuri unde o să băltească mai mult timp apa o să apară neuniformitate între plante, mai mult se poate schimba și forma căpățânii.

Citeste mai multe articole pe blogul Agrosel click aici
Urmareste canalul de YouTube click aici
Comanda online seminte, direct din magazinul online Agrosel click aici

Eficiența amendamentelor cu carbonatul de calciu!!!

Eficiența amendamentelor cu carbonatul de calciu!!!

Cele mai mari probleme a fermierilor o reprezintă calitatea solurilor, aici ne referim la aciditatea acestora datorată în primul rând a folosirii în exces a fertilizanților și a altor soluții chimice care au ca efect scăderea pH-ului.
Soluția pentru amendarea solurilor acide este carbonatul de calciu, cunoscut și sub numele de var agricol cu formula chimică CaCO3.

Principalele beneficii ale amendării solului folosind cabonatul de calciu sunt:
-îmbunătățește structura, textura și porozitatea solului
-tratează acidititatea solului și crește pH-ul solului
-permite creșterea producției prin creșterea gradului de utilizare a fertililizanților
ex: la un pH de 5 aproximativ 34% din fosfor este absorbit, restul devine imobil, iar prin utilizarea carbonatului de calciu, transformăm fosforul imobil în mobil
-îmbunătățește structura solului
-prezintă o rezistență mai bună în condiții de secetă, precum ploi acide
-sol fără cruste
-permeabilitate crescută pentru apă și aer
-îmbunătățește capacitatea de schimb cationic a solului
-îmbunătățește structura, permeabilitatea și activitatea microorganismelor din sol
-îmbunătățirea vieții microbiene din sol
-este o sursă excelentă de calciu și magneziu

#Naturevo-partenerii noștrii pot să vină în ajutorul dumneavoastră cu produsul CALCIPRILL®
CARACTERISTICI :
-îngrășământ și amendament pentru ameliorarea solurilor acide
-carbonat de calciu granulat (granulă de 2 – 6 mm), ideal pentru suprafețele de teren cu nivel optim de magneziu
-este realizat din pudră micronizată care este ulterior granulată, pentru a facilita aplicarea pe suprafața solului fără a produce praf.

Citeste mai multe articole pe blogul Agrosel click aici
Urmareste canalul nostru de YouTube click aici
Comanda online direct din magazinul online Agrosel click aici
Socializam pe facebook click aici

10 legume care se pot cultiva din toamnă

10 legume care se pot cultiva din toamnă

Aceste legume se pot planata în sol încă din toamnă pentru a te bucura de rodul lor devreme în primăvară. Cultivarea lor nu necesită technici speciale, precum protejarea lor împotriva frigului.

1.Ceapa verde
Lunile octombrie-noiembrie reprezintă cea mai bună perioadă pentru înființarea acestei culturi.

2.Prazul
Prazul este o legumă care se dezvoltă foarte bine la temperaturi scăzute, are nevoie de multă lumină și apă suficientă pentru o dezvoltare optimă.

3.Broccoli
Este planta înrudită cu conopida, care este de altfel o alternativă pentru gradina de toamnă. Este bogată în vitamine, minerale și poate crește la fel de bine fie că este plantată toamna.

4.Sparanghelul
Sparanghelul se cultivă în perioada octombrie-noiembrie, într-un sol care se drenează foarte ușor, întrucât această legumă nu tolerează un nivel ridicat de umezeală.

5.Salata verde
Salata verde este o legumă de primăvară care este apreciată datorită conținutului bogat în vitamine și minerale. Salata verde necesită temperaturi scăzute pentru a germina, iar în acest scop, ea poate fi cultivată chiar și toamna.

6.Morcovii.
Perioada octombrie-noiembrie este una propice pentru semănarea morcovului dacă locuiești într-o zonă cu iernile blânde. Semințele se introduc în sol la aproximativ doi centimetri, astfel încât să încolțească mai ușor.

7.Mazărea
Înainte de cultivare, solul trebuie să fie nivelat și fertilizat cu îngrășăminte pe bază de fosfor și potasiu, așa cum este sare potasică. Un lucru extrem de important este acela că mazărea nu suportă gunoiul de grajd atunci când este semănată.

8.Ridichiile
Pentru cultivarea ridichiilor ai nevoie de un pământ ușor, care se drenează ușor, bogat în potasiu și sărac în azot.

9.Spanacul
Spanacul poate supraviețui înghețului, rezistând până la -25°C si este una dintre cele mai nutritive și valoroase verdețuri, fiind o sursă primară de fier, vitamina A și C. Fie ca este folosit în salată sau gătită, spanacul poate fi recoltat de la începutul toamnei și până târziu în sezon.

10.Țelina
Este o plantă sensibilă la temperaturile ridicate dar tolerantă la temperaturi de până la -15°C. Țelina este ușor de crescut și pot fi literalmente uitată în grădină unde va crește fără probleme. Pe timp de toamnă, umiditatea ridicată stimulează dezvoltarea rapidă a țelinei.

Comanda online seminte de legume, click aici

[VIDEO] Sfaturi practice pentru o cultură de varză reușită

[VIDEO] Sfaturi practice pentru o cultură de varză reușită

Sfaturi practice pentru o cultură de varză reușită

Care ar fi pasii pentru o cultura de succes?
1.Analiza solului
2.Dezinfectia solului
3.Rotaţia culturilor -cele mai bune premergătoare pentru varză sunt cerealele, leguminoasele şi cucurbitaceele.
4.Elimanarea resturilor -vegetale prin toaletarea culturilor
5.Completarea golurilor -pentru culturile realizate prin răsad
5.Praşile – efectuate la termen
6.Folosirea fertilizantilor printr-o echilibrare a elementelor nutritive
7.Irigarea -irigarea trebuie intensificată incepand din momentul invelirii căpăţanilor, astfel să asigurăm în sol o umiditate egală cu 70-75% din intervalul umidităţii active
8.Folosirea semintelor de hibrizi cu diferite rezistente
9.Folosirea tratamentelor preventive din timp pentru boli si daunatori.

Diferenta intre legumele modificate genetic si hibrizi, incrucisarea la tomate

Diferenta intre legumele modificate genetic si hibrizi, incrucisarea la tomate

Am publicat un nou VIDEO pe canalul nostru de YouTube:
“Diferenta intre legumele modificate genetic si hibrizi, incrucisarea la tomate”
De multe ori intampinam intrebarea daca semintele AGROSEL sunt modificate genetic? In perceptia consumatorilor de legume am observat ca nu este foarte clar ce este un hibrid. Acest lucru elucidam prin acest filmulet.
Comercializarea semintelor de legume modificate genetic, si modificarea genetica in sine este interzisa in Romania, iar hibridizare adica incrucisarea plantelor este un proces natural efectuat intr-un mediu controlat.

AS 227 F1

AS 227 F1

Korai padlizsán hibrid. Tenyészideje palántázástól 55-65 nap. A növény erőteljes növekedésű, szellős és jó terméskötéssel rendelkezik. A termések színe fekete, megnyúlt ovális alakúak, átlagtömegük 400-600g. Terméshúsa zöldes-fehér. Hajtatásos és szabadföldi termesztésre egyaránt ajánlott.

AS5-311 F1

AS5-311 F1

Korai,folytonnövő paradicsom hibrid. Hajtatásos és szabadföldi termesztésre egyaránt ajánlott. Terméshozama magas. A növények erőteljes növekedésűek, lombozatuk gazdag, az ízközök rövidek. A termések enyhén lapítottak, egyöntetűek, intenziv piros szinűek, átlagtömegük 140-160g. Magas rezisztenciával rendelkezik betegségekkel szemben és erős toleranciával az abiotikus tényezőkkel szemben. Friss fogyasztásra és ipari feldolgozásra egyaránt alkalmas. Rezisztencia : HR: Fol 0-2, Vd, Mi

AS5-307 F1

AS5-307 F1

Korai, bőtermő folytonnövő paradicsom hibrid. Fűtött hajtatásos, hosszúkultúrás termesztésre ajánlott. A jól szellőző, ritka térállású, erős gyökérzetű növények jellemzik. Lombozata kiegyensúlyozott, gazdag, melynek köszönhetően terméskötése folyamatos és egyenletes. A termések egyöntetűek, színük kiváló, átlagtömegük 140- 160g. Friss fogyasztásra és ipari feldolgozásra egyaránt alkalmas. Rezisztencia: HR: ToMV, Fol 0-2, Vd

Page 1 of 5612345...102030...Ultimul »