Professional products

Program special de sarbatori

Program special de sarbatori

In perioada 25 decembrie 2019 – 5 ianuarie 2020 nu avem activitate cu publicul. Pentru mai multe detalii ne puteti contacta la numarul 0264305900, 8.00-16.30, L-V

Sfaturi pentru achiziționarea, depozitarea și manipularea semințelor de legume

Sfaturi pentru achiziționarea, depozitarea și manipularea semințelor de legume

În perioada următoare v-om porni în diferite zone ale țării cu ocazia simpozioanelor de iarnă HEKTAR. Scopul acestor întâlniri este de a discuta despre ultimele noutăți din legumicultură, despre tendințele noi de pe piață și despre problemele întâmpinate în acest an legumicol. Ameliorarea plantelor, epigenetica și biotehnologia sunt cele mai importante tehnologii cheie a viitorului. Important este să țineți pasul cu această dezvoltare accentuată și să fiți cu un pas înaintea oricărui pericol. Investiți în gospodăria proprie, procurațivă semințe de calitate superioară, folosiți tehnologii moderne de cultivare, fiți inovativi și să aveți o viziune de viitor înspre viitorul apropiat. În acest videoclip vorbim despre procurarea semințelor, despre diferențierile dintre un soi și un hibrid, precum despre modul în care trebuie depozitate semințele.

Cultura de tomate ciclul II

Cultura de tomate ciclul II

Cum se manifestă excesul de azot în cultura de rosii în ciclu II.
Ani la rând cercetatori au crezut la început că este vorba despre o mutație în urma modificării genelor.
După mai multe evaluări sa constatat a fi vorba de o doză mare de azot administrat în perioada de tomană.

Temperaturile și intensitatea lumini este redusă în perioada de toamnă, iar mulți dintre fermieri administrează aceași cantitate de îngrășământ și în această perioadă, care este incorect. De aceea în această perioadă doza de azot administrată este foarte mare în raport cu dezvoltarea plantelor, iar de aceea plantele vor merge inspre o dezvolatere vegetativă. Fie prin creșteră însemnată a frunzelor și îndesarea lor, fie prin creșterea acestor lăstari laterali care cresc direct din infloreșcenșe. Iar toate acestea vor încetinii planta dintr-o dezvoltare treptată și constantă.

Indicat ar fi:

  • reducerea dozelor de azot
  • reducerea dozelor de udări
  • menținere unei temperaturi si umiditate optimă
  • administrarea în doze mai mari a fosforului și a potasiului
  • ventilarea spațiului închis prin folosirea unor ventilatori
  • dacă sunt posibilități folosirea iluminatului artificial cu leduri pe perioada toamnă-iarnă

HEKTAR the essence of the future

HEKTAR the essence of the future

După peste 15 ani de cercetare și ameliorare pentru crearea de varietăți adaptate pieței din România, AGROSEL the seed professional schimbă numele gamei de produse profesionale, hibrizi, în HEKTAR the essence of the future.

Levente Szell, director general: “Având în vedere prezența companiei noastre atât pe piața profesională cât și pe cea a grădinarilor amatori, unde suntem lideri de piață, a trebuit să realiniem modul în care ne prezentăm primei categorii. După investiții semnificative în cercetare pe parcursul a mai bine de 15 ani, atât în tehnologie cât și în echipa de amelioratori, toate sub îndrumarea unor cercetători străini, compania a reușit să creeze cu succes hibrizi care concurează de la egal la egal cu produsele companiilor din străinătate.”

Hibrizii creați au o valoare genetică ridicată, iar controlul calității este la cele mai înalte standarde europene. HEKTAR oferă producătorilor profesioniști o alternativă sigură, de încredere și transparentă.

Pe parcursul următoarelor luni, veți observa mai multe elemente vizuale care caracterizează noul nostru brand profesional aliniindu-se în această nouă direcție. Începând de la ambalaj și până la modul în care ne vom prezenta la târgurile și expozițiile internaționale.

Din data de 20 octombrie modificăm și denumirea paginii Facebook, dedicată produselor profesionale, în HEKTAR.

[VIDEO] Mana și pătarea unghiulară la castraveți – tratamente și prevenire

[VIDEO] Mana și pătarea unghiulară la castraveți – tratamente și prevenire

Pătarea unghiulară este produsă de bacteria Pseudomonas syringae.
Atacul se manifestă pe toate organele aeriene ale plantelor, la încep apar pete mici, umede, de culoare galben-brune sub forma unei pete triunghiulare. Ulterior aceste pete se brunifică și tesutul se usucă. Apariția bolii este favorizată de umiditate ridicata peste 90% si temperaturi peste 30C. Boala se poate transmite prin sămânță, vânt, irigații sau uneltele folosite.

Măsuri de prevenire și combatere:
-tratarea semințelor
-rotația culturilor
-folosire amendamente la sol
-irigații prin picurare
-cultivare hibrizi cu rezistenți
-tratamente chimice cu Funguran, Champ 77 WG, Zeama Bordeleza, Melody Compact;

2.Mana produsă de ciuperca Pseudoperonospora cubensis
Această boala se manifesta doar pe frunze. Pe epiderma superioara a limbului apar pete de culoare gălbui, care în evoluția ulterioară, devin brune. Pe partea inferioară a frunzelor se observă apariția unui puf cenușiu. Măsurile de prevenire sunt ca și în cazul Pătarii unghiulare. Se recomandă tratamente preventive cu Zeama bordeleza, Acrobat, Aliette, Antacol, Curzate Manox, Infinito, Ortiva, Polyram, Shavit F, Captan. Tratamente biologice sw pot face cu lapte, proteinele din lapte în contact cu radiațile solare, creează un effect antiseptic.

[VIDEO] Cum scăpăm de puricele verzei?

[VIDEO] Cum scăpăm de puricele verzei?

In acest vorbesc despre primul daunator care ataca cultura de varza inca din faza de rasad, mai precis despre purecele negru Phyllotreta atra si puricele vargat al verzei. Phyllotreta nemorum.

Adultii acestui daunator ataca culturile de conopida, varza, guliile, ridichea, mustarul, rapita si alte crucifere. Se hranesc cu tesuturile frunzelor pe care produc perforatiuni circulare, dupa care rod epiderma superioara. In locurile roase, apare acesta ciuruire. La un atac puternic, frunzele afectate trebuie reduse. Pagube importante se inregistreaza in anii secetosi si caldurosi.

Tratamente de Prevenire si Combatere

Ca masuri preventive de combatere se recomanda rotatia culturilor, precum si distrugerea cruciferelor salbatice din apropiere, urmate de araturi adanci care sa elimine daunatorilor din sol.

Pentru diminuarea atacului populatiilor daunatoare, se impune aplicarea masurilor de combatere chimica utilizand unul din produsele prezentate mai jos:
• DECIS EXPERT 100 EC
• KARATE ZEON
• FURY 10 EC
• MOSPILAN 20 SG
• in solutia de stropit la aplicarea produselor se va adauga un adjuvant (SPRAYGARD sau SILWET).

Concurs!!! Pepenele Burebista a apărut la Lidl

Concurs!!! Pepenele Burebista a apărut la Lidl

Concurs pe facebook Agrosel Home Gardening !!! Pepenele românesc Burebista de la Agrosel a apărut la Lidl.

REGULAMENT:
Cumpără un pepene Burebista și atașează în comentariu la această postare o poză când îl tai (să se vadă eticheta) și poți câștiga un plic de semințe din această varietate + încă 4 plicuri de semințe de plante aromatice.
Se vor împărții 10 premii, pe baza extragerii făcute pe random.org în data de 19.08.2019. Pentru revendicarea premiului păstrați bonul! Concursul este organizat exclusiv pe pagina de facebook AGROSEL HOME GARDENING

Te asteptam pe pagina de concurs click aici

Burebista F1, pepenele românesc tip crimson a apărut pe raftul supermarketurilor datorita gustului special si pentru ca are o dimensiune ideala. Fermierii au aprecitat in special productivitatea la acest soi romanesc de pepene. AGROSEL recomanda acesta soi producătorilor profesioniști! Contacteaza un reprezentat zonal pentru mai multe detalii click aici

Reportaj TV la Pogoanele, Buzau: Hibrizi de pepeni performanți

La sfârșitul lunii iunie, compania Agrosel a organizat în comuna Pogoanele, județul Buzău, o întâlnire cu fermierii din zonă. Discuțiile, purtate la marginea unei plantații de pepeni de 80 de hectare, s-au axat pe caracteristicile hibrizilor de pepeni din portofoliul companiei Agrosel.

 

 

[VIDEO] Carența (lipsa) de calciu la ardei, tratamente, sfaturi practice

[VIDEO] Carența (lipsa) de calciu la ardei, tratamente, sfaturi practice

Calciul este unul din elementele de bază ale nutriţiei plantelor care ajută la circulația apei și a sărurilor prin pereții celulari.

Care ar fi cauzele aparitiei carenței de calciu?

-temperaturi ridicate și exces de luminozitate
-umiditatea relativ ridicată
-rădăcinile sunt slab devoltate
-nivel ridicat de Azot Nitric prezent în sol
-când avem atac de ciupercă, precum Fuzarioză și Verticilioză
-dozele mari de uree vor împiedica absorbția și circulația calciului
-pH mai mare de 7-7,5
-lipsa microelementelor, precum Bor și Mangan

Care ar fi metodele de prevenire a lipsei de calciu?
• irigare prin picurare cu doze optime
• aerisirii corespunzătoare a solariilor
• defoliere treptată
• desime de plantare optimă
• aplicarea îngrășămintelor pe baza de calciu, precum Alcaplant,Calciamec, Calcinit, Can 17
• aplicarea foliară periodică a produselor Calmax, CaFORTE ,Yaravita, Calcifol sum, Microcat Calciu
• amendarea solurilor cu Delcamag sau cu Carbonat de calciu
• dezinfecţia solurilor din solarii cu Basamid

Daca doriti remedii biologice
Calciu În formă solida -cojile de ou , dolomită , cenușă , varul stins sau nestins
Calciu în formă lichidă – laptele și zerul de lapte , măcerat de urzici

Page 1 of 5912345...102030...Ultimul »