Professional products

Descoperă secretele unui gazon reușit.

Descoperă secretele unui gazon reușit.

Perioadele optime pentru însămânțarea gazonului:
-primăvara se poate efectua în lunile Aprilie, Mai
-toamna se poate efectua în Septembrie, Octombrie

Gazonul poate fi semănat și în luniile Martie, Iunie, Iulie, August și Noiembrie, dacă condițiile sunt favorabile. Se evita zilele de caniculă, secetă și îngheț.

Tipul de gazon se alege în funcție de scopul utilizării și de condițiile de mediu:
-gazon pentru umbră
-gazon pentru soare puternic
-gazon sport
-gazonul rustic
-gazonul estetic, ornamental

Cum se pregătește terenul pentru semănat?

    

1.Curățarea terenului – se îndepărtează toate obiectele nefolositoare, precum resturi vegetale, pietre, mușuroaie, bolovani.
2.Dezvelirea sau decopertarea terenului – se efectuează doar dacă nivelul solului este mai ridicat decât cel dorit și calitatea acestuia este slabă.
3.Ierbicidarea – pentru eliminarea vegetației deja existente. Se poate repeta la un interval de 10-14 zile, dacă buruienile încă există.

Cum se pregătește solul și ce lucrări presupune?
1. Fertilizarea – pentru pământ argilos se adaugă tubă și nisip, iar pentru pamant nisipos se adaugă turba și pământ argilos. Se face fertilizarea fazială folosind îngrășăminte pe bază de fosfor si potasiu 5-10kg/100 m². Încorporarea acestora se face manual cu sapa și grebla pe suprafețe mici, iar pe suprafețe mari se poate folosi freza.
2. Nivelarea terenului – se sapă solul cu motocultorul cu freza rotativă, la o adâcime de 20 cm.
3. Tasarea solului – se efectuează cu un tăvălug și apoi se greblează. Se realizeaza aceasta operatiune de mai multe ori. Este important ca pământul să fie afânat pe o adâncime de 2-3 cm. Dacă se dorește montarea unui sistem de irigare îngropat, acesta trebuie instalată înaintea nivelarii solului.

Ce presupune semănarea?

Cantitațea de sămânță folosită este în jur 3-5 kg la 100 m².
Se poate face manual, împrăștiind semințele cu mâna la 1-1,2 m deasupra solului sau mecanizat cu semănatore specială
Indicat să se folosească un număr coresăpunzătoare de semințe nici prea multe deoarece așa semințele se vor sufoca, nici prea puține.
Semințele se împrăștie înrcucișat jumatate de cantitate într-un sens și jumatate în celalalt pentru ca trecerile să fie suprapuse.
După împrăștiere semnițele se încorporează cu grebla până se acopera cu 1-2 cm pământ, aceasta fiind defapt și adâncimea de semănare.
Pentru ca semințele să intre bine în contact cu solul și să nu rămâna goluri de aer, se efectuează tăvălugirea solului după semănare.

Cum se vor efectua udările?

Pentru o bună germinare a semințelor, trebuie mențiunută o umezeală constantă fără ca terenul să bălțească chiar după semănare.
În primele două săptămâni este necesar să irigați de două ori pe zi dimineața și seara.
Când iarba începe să răsară puteți uda o singură dată pe zi, seara, crescând cantitatea de apă.

Când se efectuează prima tundere?

Prima tundere a gazonului se face când acesta ajunge la înalțimea de 8-9 cm. La prima tundere gazonul se tunde cam la jumatatea creșterii, aproximativ 4-5 cm. La început firele de iarbă sunt sensibile la smulgere și trebuie să folosiți o mașină de tuns cu lamele bine ascuțite. Urmatoarea tundere se va efectua la o distanță de 9-10 zile.
Ce sa dezvoltat în totalitate gazonul se tunde o singură dată pe săptămână la maxim 10-12 zile vara. Gazonul se taie 1/3 din lungime toatală a firelor de iarbă.

Ți-a plăcut articolul? Te poți abona și primești automat pe email următorul articol AGROSEL. Detalii aici

COMANDA ONLINE SEMINTE DE GAZON click aici

Culturi de varză cu productivitate ridicată

Culturi de varză cu productivitate ridicată

Recomandările noastre pentru culturi de succes.

In data de 24 martie 2019, partenerii nostri agrointel.ro au publicat un nou articol cu titlul “Semințe românești de varză. Recomandările AGROSEL pentru varza de vară sau varza pentru murat“.

După ani de cercetări, AGROSEL este singura companie românească cu capital privat care a inclus în paleta de produse hibrizi de varză adaptați la nevoile fermierilor, oferind o soluție rentabilă și profitabilă. Mai exact, hibrizii de varză AGROSEL se remarcă prin timpurietate, toleranța la boli, randament ridicat și adaptabilitate la condițiile pedo-climatice din România.

CITESTE ARTICOL AICI

 

Clienții noștri ne recomandă!

Recenziile pot fi vizualizate si pe pagina noastra de facebook cu un simplu click aici

RAZVAN BUGARIU:Profesionalism si calitate, recomand cu incredere, in special hibrizii.

Produse românești cu gust! Recomand Agrosel!”

GEORGE MIHALACHE: Am fost multumit de niste ardei gras cu crestere nedeterminata, care au rodit pana a dat bruma. De pe un singur fir de ardei, care nu avea mai mult 25cm inaltime, am cules odata 7 ardei mari, frumosi si gustosi. Inflorea tot timpul (facea cel putin 3-4 flori odata). Nu mai stiu cum se numea, dar il recomand.
Insa m-au dezamagit semintele de fragute Ruegen, care din jumatate de plic plantat mi-au iesit doar 9 fragute,robuste si rezistente la caldura. Am sa ma bucur de ele si am sa incerc sa le inmultesc. Abia astept sa fructifice.Toate cele bune.”

“Am cumparat de multe ori seminte de la agrosel si am ff foarte multumita”

 

In continuare va invitam sa ne vizitati magazinul online si sa comandati simplu si rapid seminte de legume click aici

Concurs pe facebook 5 februarie 2019

Concurs pe facebook 5 februarie 2019

🌱🌱🌱#CONCURS🌱🌱🌱 

Acceseaza postarea cu un click aici

#AGROSEL 🍅🌱organizează un concurs destinat tuturor celor care doresc să participe.

🍀Se vor acorda 10 premii diferite, pe care le vom extrage aleatoriu 🎲(random.org), premiile sunt enumerate mai jos.

‼️Ce trebuie să faceți? Este foarte simplu!
Dați un LIKE & SHARE la pagina AGROSEL HOME GARDENING și scrieți un comentariu cu “particip la concursul Agrosel”‼️
Perioada concursului: 5-14 februarie 2019 Extragerea: 18 februarie 2018

🍀Premii:
10×10 plicuri semințe de salată, ridichii, ceapă și plante aromatice.

magazin online 👉https://shop.agrosel.ro/

Acceseaza postarea cu un click aici

Poate participa oricine are cont pe reteaua de socializare facebook.

Importanța tratării semințelor

Importanța tratării semințelor

Veriga de bază a fiecărei culturi începe cu sămânța, de aceea sunt necesare anumite procedee pentru creșterea calitatății semințelor. Tratarea seminţelor este un procedeu deosebit de important pentru reuşita culturilor legumicole şi implicit obţinerea de producţii superioare din punct de vedere cantitativ și calitativ. Este o operațiune ce asigură, o răsărire mai uniformă, rezistență/toleranță față de unii agenții fitopatogeni, și practic plante sănătoase.

Avantajele semințelor  tratate :

  • Nu trebuie aplicate în aer, în sol sau direct pe planta, deci va fi nevoie de o cantitate mică de substanțe chimice și vom avea un sol mai sănătos
  • Vom avea o germinție mai sigură și plante mai uniforme
  • Producții vor putea fi mai ridicate

Cum se tratează semințele și ce metode se folosesc ?

După operații precum sortarea, calibrarea, polișarea se poate face și tratarea semințelor.

Metode de tartare:

Termic umedă:Metoda constă în ținerea semințelor în mediu umed, la o anumită temperatură, în funcție de specie. Exemplu: semințele de tomate și de castraveți se țin timp de 1 oră la temperatura de 50 °C, semințele de spanac  25 de minute la 45°C, etc.După tratare semințele se răcesc în apă și se usucă în curent de aer cald.

Cu radiații UV: Metoda constă în expunerea semințelor  la soare timp de 2 zile, câte 4 ore pe zi. În acest fel se distrug microorganismele de pe suprafața semințelor.

Cu soluții chimice:  semințele de pepeni, țelina, ardei, tomate, salată se pot trata în soluție de zeama bordeleză -2 g la 10 litri apă timp de 10-15 minute. Se mai pot face tratamente cu acid clorhidric.

Prin mocirlire: se amestecă o substanță chimică cu apă pentru a forma o pastă ce se aplică pe semințe

Prin prăfuire: se aplică sub formă de pulbere pe suprafata semințelor.

    

Ce presupune  stimularea semințelor?    

Stimularea seminţelor se face în scopul grăbirii încolţirii acestora. Stimularea se poate face prin tratarea seminţelor cu ultrasunete, cu acid giberelic 0,01, Cycocel 0,15%, procaină (novocaină) 10 miligrame la un litru de apă. Tratamentul nu este indicat pentru toate speciile de legume.

Fizică: în prima fază se mențin semințele la temperatura camerei timp de 3 zile, după care se mențin o zi întreagă la 1-3 °C.

Chimică: se tratareză semințele cu diferite substațe chimice cum ar fi: acid nicotinic 0.01%, acid succinic 0.002%, albastru de metilen 0.03%.

    

Ce sunt semintele pregerminate?

Semințele pregerminate sunt semințe aduse aproape de faza germinării. În spațiile de depozitare, semințele pregerminate se păstrează la o temperatură de 10-15 ° C.

Avantajele ale semințelor pregerminate:

  • Economisți timp deoarece această metodă accelerează viteza de germinare
  • Uniformitatea răsadurilor este superioară
  • Cultura se va dezvolta uniform, iar producția/ha va fi superioară

Pentru efectuarea acestui procedeu aveți nevoie de hartie absorbantă, o pungă de plastic de tip zip și de semințe. Hârtia se va umezi cu apă, apoi se vor pune semințele, se va înrola hârtia, după care se va pune în pungă timp de 3-4 zile și se vor ține la temperatura camerei.

Comanda online seminte de legume: click aici spre shop

Aboneaza-te la canalul nostru de YouTube: click aici

Socializam pe facebook: click aici

Semănatul ardeiului, aspecte importante

Dacă ați cultivat până acuma hibrizi de ardei sunt convins că până la final de an ați reușit să vă procurați o cantitate însemnată de semințe pentru noul an legumicol. Iar dacă ați fost mulțumiți de performanța unui hibrid suntem convinși că o să creșteți treptat suprafețele cultivate. Este foarte importantă decizia dumneavoastră, iar o singură alegere bună vă poate garanta succesul mult dorit.
#EchipaAGROSEL vă pune la dispoziție semințe de hibrizi de ardei gras #DACIANA F1, pentru culturile extratimpurii, care este foarte bine cunoscut printre cultivatorii profesioniști. Acest hibrid deja consacrat și lăudat de mulți cultivatori oferă o calitate superioară, producții stabile, însemnate și timpurii. Cultivați cu încredere !!!

Pe lângă acesta avem în portofoliu un nou hibrid de ardei gras #AS5-332 F1 destinat tot culturilor extratimpurii din sere și solarii. Acest hibrid prezintă adaptabilitate bună la condițile de stres, este flexibil, cu 4 lobi, cu productivitate ridicată, o greutate medie de 180-200 g, cu o culoare galbenă deosebită. Hibridul are toleranță ridicată la putregaiul apical și prezintă rezistență la virusul mozaic al tutunului (ToMV:0-2). Prezintă rentabilitate în cultură și un raport ideal calitate/preț !!!

Majoritatea fermierilor din sudul țării mai ales din bazinele legumicole mult cunoscute sunt pregătiți pentru noul an și încep semănatul ardeiului inca din 27 decembrie.
Pentru obținerea unor recolte productive, de calitate superioară și timpurii, cel mai important aspect este să creșteți un răsad sănătos. Cele mai importante aspecte pentru o cultură reușită sunt:
-substratul folosit pentru semănat (Ph 5,5-6,5)
-temperatura optimă pentru germinare 20-22 °C, o umiditate de 100%
-lipsa completă a luminii în primele faze de vegetație
-udările controlate
-repicatul la momentul optim (răsadul să aibă 2 frunze adevărate bine dezvoltate)
-aplicare îngrăsămintelor necesare NPK
-momentul optim pentru transplantare

Nou! Varza extratimpurie AS 1601 F1

Nou! Varza extratimpurie AS 1601 F1

Dacă ești un fermier care pune accent pe timpurietate, calitate și uniformitate nu ezita să cultivi varza extratimpurie AS 1601 F1 !!!
Acest hibrid de varză albă extratimpuriu ajunge la maturitate fiziologică în 50-55 de zile de la plantare. Este recomandat pentru culturile timpurii atât în spații protejate (sere și solarii), precum și în câmp deschis acoperit cu folie microporoasă tip agril. Căpățânile sunt compacte și uniforme, de formă rotundă și de culoare verde-albăstrui. Greutate căpățânilor este cuprinsă între 0,8-1 kg , nu emit tijă florală și sunt rezistente la crăpare. Se consumă în stare proaspătă. Cele mai bune recolte sau obținut la o desime de 60.000-65.000 plante/ha.
Alte caracteristici ce scot în evidență performanța acestui hibrid:
– este tolerant față de apariția antocianinei
– prezintă nervuri subțiri
– cotorul este mic
– nu prezintă beșicare pe frunzele exterioare
– iar rădăcinile sunt scurte spre mediu

Sfaturi pentru o cultură reușită:

Semănatul: se face în ultima decadă a lunii ianuarie până la începutul lunii februarie.
Plantarea: răsadurilor se realizează în luna martie până la începutul lunii aprilie, când în sol se înregistrează 8°C. Pe teren nemodelat se plantează la distanțe de 50-60 cm în¬tre rânduri și 30 cm între plante pe rând, iar pe teren modelat la 70-75/25 cm.
Irigarea: cea mai sigură și cea mai eficientă metodă de irigare, este irigarea prin picurare.
Fertilizarea: utilizarea unui raport N:K echilibrat, este cheia pentru a obține timpurietate, căpățâni perfect rotunde și lipsite de boli, calitate superioară și venituri substanţiale.

Lucrările de întreținere: constau în completarea golurilor după 3-4 zile de la plantare, două prașile mecanice și 1-2 prașile manuale pe rând. La 3-4 săptămâni de la plantare se administrează 150 kg/ha azotat de amoniu și 80-100 kg/ha sare potasică. În perioadele secetoase se fac 3-4 udări cu 300-400 mc apă la ha.
Combaterea bolilor și dăunătorilor: principalele boli întâlnite la varza albă sunt: mana (Peronospora brassicae) și hernia verzei (Plasmodiophora brassicae), iar dintre dăună¬tori: puricii cruciferelor (Phyllotreta sp.); ploș¬niţele verzei (Euridema sp.); musca verzei (Delia brassicae); păduchele cenușiu al verzei (Brevicoryne brassicae); buha verzei (Mamestra brassicae) şi fluturele alb al verzei (Pieris brassicae).

Recoltarea: începe în ultima decadă a lunii mai, în zonele de câmpie și la începutul lunii iunie, în celelalte regiuni. Se recoltează manual, prin 2-3 treceri, prin tăierea căpățânilor, când acestea au ajuns la maturitatea teh¬nică.
Recomandări pentru cultura în spații protejate:
În faza de răsad se recomandă produsul Cropmax în concentratie de 0,1-0,15 %, la 7-10 zile
După transplantare folosiți îngrășământ pe bază de fosfor în doza de 1,2gr/litru de apa
După plantare folosiți îngrășăminte hidrosolubile NPK 2:0.5:3, în doză de 1,5 gr/litru de apa
Săptămânile 5-6 după plantare folosiți îngrășăminte hidrosolubile NPK 1:0:2, în doză de 1,5 gr/litru de apa
Dacă faceți plantare prin răsad plantele au nevoie de mai ultă apă
Recomandări pentru cultura în câmp:
Producții ridicate sau obținut când s-a folosit folia microporoasă de tip agryl pentru culturile extratimpurii. Avantajele acestui agryl, protejează plantele de razele UV, permite circulația aerului și filtrarea apei, ferește plantele de temperaturi scăzute, oferă plantelor un microclimat favorabil și influențează pozitiv caracterele morofologice a plantei.
Varza cultivată în câmp prezentă valori mai ridicate decât la varza cultivată în solar, exceptând valorile de nitrați.
De preferat să cultivați varza pe un teren plat, fără denivelări, deoarece în anumite locuri unde o să băltească mai mult timp apa o să apară neuniformitate între plante, mai mult se poate schimba și forma căpățânii.

Citeste mai multe articole pe blogul Agrosel click aici
Urmareste canalul de YouTube click aici
Comanda online seminte, direct din magazinul online Agrosel click aici

Eficiența amendamentelor cu carbonatul de calciu!!!

Eficiența amendamentelor cu carbonatul de calciu!!!

Cele mai mari probleme a fermierilor o reprezintă calitatea solurilor, aici ne referim la aciditatea acestora datorată în primul rând a folosirii în exces a fertilizanților și a altor soluții chimice care au ca efect scăderea pH-ului.
Soluția pentru amendarea solurilor acide este carbonatul de calciu, cunoscut și sub numele de var agricol cu formula chimică CaCO3.

Principalele beneficii ale amendării solului folosind cabonatul de calciu sunt:
-îmbunătățește structura, textura și porozitatea solului
-tratează acidititatea solului și crește pH-ul solului
-permite creșterea producției prin creșterea gradului de utilizare a fertililizanților
ex: la un pH de 5 aproximativ 34% din fosfor este absorbit, restul devine imobil, iar prin utilizarea carbonatului de calciu, transformăm fosforul imobil în mobil
-îmbunătățește structura solului
-prezintă o rezistență mai bună în condiții de secetă, precum ploi acide
-sol fără cruste
-permeabilitate crescută pentru apă și aer
-îmbunătățește capacitatea de schimb cationic a solului
-îmbunătățește structura, permeabilitatea și activitatea microorganismelor din sol
-îmbunătățirea vieții microbiene din sol
-este o sursă excelentă de calciu și magneziu

#Naturevo-partenerii noștrii pot să vină în ajutorul dumneavoastră cu produsul CALCIPRILL®
CARACTERISTICI :
-îngrășământ și amendament pentru ameliorarea solurilor acide
-carbonat de calciu granulat (granulă de 2 – 6 mm), ideal pentru suprafețele de teren cu nivel optim de magneziu
-este realizat din pudră micronizată care este ulterior granulată, pentru a facilita aplicarea pe suprafața solului fără a produce praf.

Citeste mai multe articole pe blogul Agrosel click aici
Urmareste canalul nostru de YouTube click aici
Comanda online direct din magazinul online Agrosel click aici
Socializam pe facebook click aici

10 legume care se pot cultiva din toamnă

10 legume care se pot cultiva din toamnă

Aceste legume se pot planata în sol încă din toamnă pentru a te bucura de rodul lor devreme în primăvară. Cultivarea lor nu necesită technici speciale, precum protejarea lor împotriva frigului.

1.Ceapa verde
Lunile octombrie-noiembrie reprezintă cea mai bună perioadă pentru înființarea acestei culturi.

2.Prazul
Prazul este o legumă care se dezvoltă foarte bine la temperaturi scăzute, are nevoie de multă lumină și apă suficientă pentru o dezvoltare optimă.

3.Broccoli
Este planta înrudită cu conopida, care este de altfel o alternativă pentru gradina de toamnă. Este bogată în vitamine, minerale și poate crește la fel de bine fie că este plantată toamna.

4.Sparanghelul
Sparanghelul se cultivă în perioada octombrie-noiembrie, într-un sol care se drenează foarte ușor, întrucât această legumă nu tolerează un nivel ridicat de umezeală.

5.Salata verde
Salata verde este o legumă de primăvară care este apreciată datorită conținutului bogat în vitamine și minerale. Salata verde necesită temperaturi scăzute pentru a germina, iar în acest scop, ea poate fi cultivată chiar și toamna.

6.Morcovii.
Perioada octombrie-noiembrie este una propice pentru semănarea morcovului dacă locuiești într-o zonă cu iernile blânde. Semințele se introduc în sol la aproximativ doi centimetri, astfel încât să încolțească mai ușor.

7.Mazărea
Înainte de cultivare, solul trebuie să fie nivelat și fertilizat cu îngrășăminte pe bază de fosfor și potasiu, așa cum este sare potasică. Un lucru extrem de important este acela că mazărea nu suportă gunoiul de grajd atunci când este semănată.

8.Ridichiile
Pentru cultivarea ridichiilor ai nevoie de un pământ ușor, care se drenează ușor, bogat în potasiu și sărac în azot.

9.Spanacul
Spanacul poate supraviețui înghețului, rezistând până la -25°C si este una dintre cele mai nutritive și valoroase verdețuri, fiind o sursă primară de fier, vitamina A și C. Fie ca este folosit în salată sau gătită, spanacul poate fi recoltat de la începutul toamnei și până târziu în sezon.

10.Țelina
Este o plantă sensibilă la temperaturile ridicate dar tolerantă la temperaturi de până la -15°C. Țelina este ușor de crescut și pot fi literalmente uitată în grădină unde va crește fără probleme. Pe timp de toamnă, umiditatea ridicată stimulează dezvoltarea rapidă a țelinei.

Comanda online seminte de legume, click aici

[VIDEO] Sfaturi practice pentru o cultură de varză reușită

[VIDEO] Sfaturi practice pentru o cultură de varză reușită

Sfaturi practice pentru o cultură de varză reușită

Care ar fi pasii pentru o cultura de succes?
1.Analiza solului
2.Dezinfectia solului
3.Rotaţia culturilor -cele mai bune premergătoare pentru varză sunt cerealele, leguminoasele şi cucurbitaceele.
4.Elimanarea resturilor -vegetale prin toaletarea culturilor
5.Completarea golurilor -pentru culturile realizate prin răsad
5.Praşile – efectuate la termen
6.Folosirea fertilizantilor printr-o echilibrare a elementelor nutritive
7.Irigarea -irigarea trebuie intensificată incepand din momentul invelirii căpăţanilor, astfel să asigurăm în sol o umiditate egală cu 70-75% din intervalul umidităţii active
8.Folosirea semintelor de hibrizi cu diferite rezistente
9.Folosirea tratamentelor preventive din timp pentru boli si daunatori.

Page 1 of 5612345...102030...Ultimul »