Aceste legume se pot planata în sol încă din toamnă pentru a te bucura de rodul lor devreme în primăvară. Cultivarea lor nu necesită technici speciale, precum protejarea lor împotriva frigului.

1.Ceapa verde
Lunile octombrie-noiembrie reprezintă cea mai bună perioadă pentru înființarea acestei culturi.

2.Prazul
Prazul este o legumă care se dezvoltă foarte bine la temperaturi scăzute, are nevoie de multă lumină și apă suficientă pentru o dezvoltare optimă.

3.Broccoli
Este planta înrudită cu conopida, care este de altfel o alternativă pentru gradina de toamnă. Este bogată în vitamine, minerale și poate crește la fel de bine fie că este plantată toamna.

4.Sparanghelul
Sparanghelul se cultivă în perioada octombrie-noiembrie, într-un sol care se drenează foarte ușor, întrucât această legumă nu tolerează un nivel ridicat de umezeală.

5.Salata verde
Salata verde este o legumă de primăvară care este apreciată datorită conținutului bogat în vitamine și minerale. Salata verde necesită temperaturi scăzute pentru a germina, iar în acest scop, ea poate fi cultivată chiar și toamna.

6.Morcovii.
Perioada octombrie-noiembrie este una propice pentru semănarea morcovului dacă locuiești într-o zonă cu iernile blânde. Semințele se introduc în sol la aproximativ doi centimetri, astfel încât să încolțească mai ușor.

7.Mazărea
Înainte de cultivare, solul trebuie să fie nivelat și fertilizat cu îngrășăminte pe bază de fosfor și potasiu, așa cum este sare potasică. Un lucru extrem de important este acela că mazărea nu suportă gunoiul de grajd atunci când este semănată.

8.Ridichiile
Pentru cultivarea ridichiilor ai nevoie de un pământ ușor, care se drenează ușor, bogat în potasiu și sărac în azot.

9.Spanacul
Spanacul poate supraviețui înghețului, rezistând până la -25°C si este una dintre cele mai nutritive și valoroase verdețuri, fiind o sursă primară de fier, vitamina A și C. Fie ca este folosit în salată sau gătită, spanacul poate fi recoltat de la începutul toamnei și până târziu în sezon.

10.Țelina
Este o plantă sensibilă la temperaturile ridicate dar tolerantă la temperaturi de până la -15°C. Țelina este ușor de crescut și pot fi literalmente uitată în grădină unde va crește fără probleme. Pe timp de toamnă, umiditatea ridicată stimulează dezvoltarea rapidă a țelinei.

Comanda online seminte de legume, click aici