Lansarea noilor hibrizi de ardei creați de Agrosel a continuat cu prezentarea de la Dorohoi din județul Botoșani. De acestă dată, gazda noastră a fost SC Agricola Frugal, o societate care cultivă în câmp deschis circa 300 ha, din care legume circa 100 ha. Aici, dl Costel Halaghiuc, administratorul societății, un cultivator extrem de pasionat de cultura legumelor, a cultivat în acest an circa 4 ha cu Daciana F1 și Traian F1, cei mai noi hibrizi de ardei creați de Agrosel, hibrizi adaptați perfect condițiilor din România (condiții pedoclimatice, tehnologie specific românească, piața românească).

Cultivatorii participanți la simpozion au putut afla din prezentarea făcută de echipa Agrosel, că hibrizii cultivați aici au ca și atuuri de cultivare, pe lângă capacitatea ridicată de producție și timpurietatea acesteia, toleranță la temperaturi ridicate și insolație prelungită, dar și rezistență la căderea plantei datorită unui sistem radicular foarte bine dezvoltat.

O foarte bună impresie au lăsat gustul și aroma fructelor, participanții prezenți menționând că acum simt din nou gustul legumelor românești.

În continuarea prezentării, cei prezenți au putut obține informații despre portofoliul complet de produse al firmei. S-au făcut degustări din pepenii verzi Royal Fantasy F1, un pepene foarte bun la gust, Peace F1 – un pepene verde cu pulpa galbena și Rio Gold F1 – un pepene galben foarte dulce și aromat.