Continuând seria de simpozioane începută acum circa o lună, echipa Agrosel a poposit în ziua de 28.07.2015 în localitatea Maia din județul Ialomița, unde în fața a peste 20 de participanți și-a prezentat noutățile în materie de creații noi la ardei dar și la tomate.

Au fost prezentați hibrizii de ardei Daciana F1, Traian F1, AS 263 F1 și hibridul de tomate Megisti F1, cultivați în câmp deschis, facându-se mențiunea că hibrizii de ardei sunt creați în România, în condițiile de climă și sol de aici. Cultivatorii prezenți au putut aprecia valoarea hibrizilor prezentați, aceștia comportându-se foarte bine în condițiile de stres termic și hidric din această vară.

S-a evidențiat astfel potențialul de producție deosebit al acestor hibrizi, dar în mod cert punctul forte al acestora a fost dat de gradul ridicat de adaptare la condițiile de climă destul de neprielnice din această vară dar și de gustul și aroma fructelor. S-a observat de asemenea că datorită unui aparat foliar bine dezvoltat, fructele nu au suferit arsuri solare, ceea ce contribuie la asigurarea unei valori comerciale mai bune a producției de ardei și tomate. Interesul celor prezenți față de hibrizii prezentați a fost evidentiat și de faptul că multe din întrebările lor către echipa Agrosel a fost legat de costul unei semințe de ardei sau tomate.