Rosia reprezinta un aliment mai mult decat sanatos, iar gustul dulceag si aromat al acestora este cu adevarat inconfundabil. Rosiile sunt o sursa inestimabila de vitamine, nutrientii acestora fiind cu adevarat benefici pentru organismul uman. Rosiile sunt recomandate a fi consumate in orice perioada si la orice varsta si pot fi folosite chiar si in cazul preparatelor pentru bebelusi, inca de la inceputul diversificarii. Rosia contribuie la mentinerea unui organism sanatos, aducand un aport benefic de vitamina C, calciu si vitamina K. Rosiile pot fi consumate ca atare sau pot fi preparate termic, deoarece gustul acestora nu sufera modificari majore, iar vitaminele nu se pierd in urma fierberii.

Soiurile de rosii sunt diverse, iar pentru a sti tipul de rosie pe care urmeaza sa o plantezi este indicat sa apelezi la specialistii in domeniu, care sa iti prezinte informatiile de care ai nevoie. Din seminte rosiivor creste intr-adevar rasaduri sanatoase, insa daca optezi pentru un anumit soi, va trebui sa verifici in prealabil daca acesta este cu adevarat ceea ce iti trebuie si ceea ce urmeaza a fi plantat. Rosiile se planteaza in camp cu ajutorul rasadurilor, insa pana la a ajunge in stadiul de rasad, va trebui ca aceste seminte rosii sa fie plantate separat, in cuiburi mici, in sere special amenajate. Este insa nevoie sa avem in vedere faptul ca rosiile necesita anumite conditi atmosferice, deoarece bruma si inghetul le poate afecta iremediabil. Pe ambalajul de seminte rosiide pe www.agrosel.ro vei gasi toate informatiile de care ai nevoie cu privire la plantare si ingrijire.

Dupa plantarea acestor seminte rosii este necesar sa avem in vedere si irigarea corecta a rasadurilor, iar in acest sens se recomanda utilizarea unui sistem care sa imite curgerea gravitationala a apei, similar procesului natural de irigare și anume ploii. Pentru alimentarea unui astfel de sistem de irigare poate fi folosita o pompa submersibila de calitate, care sa asigure necesarul zilnic de apa aferent intregii culturi. Ulterior cresterii, rosiile vor avea nevoie de sprijin fizic, deoarece planta in sine nu va reusi sa sustina cresterea fructului, datorita greutatii acestuia. Este indicat ca sustinerile sa fie asigurate inca din faza de plantare a rasadului,  deoarece mai tarziu, in timpul cresterii, radacinile pot fi afectate de infigerea tarusilor de sustinere.

Este indicat sa consumam rosiile, deoarece ele aduc un beneficiu real pentru sanatate. Rosiile pot fi consumate in sandwich-uri, in salate, sau pur si simplu ca atare. De asemenea, rosiile pot fi conservate si consumate in aceasta forma chiar si in timpul sezonului rece, beneficiile acestora fiind insemnate. Rosiile au un aport benefic in cazul curelor de slabire, deoarece contin foarte putine calorii si au efect in ceea ce priveste imbunatatirea vederii. De asemenea, datorita aportului de calciu si vitamina K, rosiile contribuie la mentinerea unui sistem osos puternic si sanatos, care sa faca fata oricarei provocari. De asemenea, rosiile regleaza nivelul glicemiei in sange, ajuta la mentinerea sanatatii parului si a unghiilor si preintampina afectiunile biliare.

Comanda online seminte de legume! https://shop.agrosel.ro/

Comunitate Agrosel Home Gardening (peste 9.000 de fani):  www.facebook.com/agroselhomegardening/