The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
Utilizam cookies pentru ca dumneavostra sa aveti o experienta cat mai placuta.Pentru a ne conforma noii directive e-Privacy, trebuie sa primim acordul dumneavosatra pentru a seta cookie-urile. Afla mai multe
Prin prisma de a avea culturii cât mai timpurii, goana de a fi primul în piață îi determină pe mulți dintre fermieri să uite de importanța condițiilor pe care ar trebuii să le îndeplinească pentru a avea culturi reușite. Iar această grabă, această sintagmă a plantărilor și a însămânțărilor de primăvară timpurii aduce consecințe greu de depășit dacă nu se respectă niște prinicipii de bază, fundamentale ce țin de temperatura optimă a solului, pentru a putea efectua plantările. În acest context de regulă printr-o măsurătoare simplă cu un termometru destinat pentru sol se poate efectua această lucrare.
Cultivarea și obținerea răsadurilor de legume sănătoase, a răsadurilor de calitate, nu este o lucrare ușoară, iar această etapă a culturii legumicole implică o atenție deosebită din partea fermierului. Calendaristic, în funcție de regiunea geografică producerea răsadurilor poate începe de la sfârșitul lunii ianuarie pentru zonele mai calde și începutul luni februarie pentru zonele mai reci. Peste 50% din succesul unei culturi legumicole se datorează răsadurilor de înaltă calitate.
Cele mai bune rezultate se pot obține când amendamentele se încorporează în sol toamna odată cu arăturile. Împrăștierea amendamentelor se va efectua cu mașina de împrăștiat amendamente, iar încorporarea în sol se va face cu freza, ori prin discurie. După administrare, deja în anul următor se poate observa o îmbunătățire a însușirilor fizico-chimice a solului, se produce o bună aerare a solului, precum crește permeabilitatea solului, iar la final când vom trage concluzile vom avea producții mai ridicate și de calitate superioară.
Cum știm dacă facem udări corecte, sau cum știm dacă puritatea apei este optimă pentru culturile proprii? Cu un tester digital putem măsura electroconductivtatea apei, care este exprimată în milliSiemens/cm, cu care defapt măsurăm conținutul de săruri din apă. În culturile legumicole valoarea apei de irigat nu trebuie să depășească 0,9 milliSiemens/cm. Dacă această valoare este de peste 1,2 -1,4 pot apărea probleme majore la dezvoltarea plantelor.
Mana la roșii este produsă de ciuperca Phytophthora infestans. Atacul apare pe frunze, tulpini, flori și fructe. Sporii acesteia sunt uşor împrăştiaţi în urma lucrărilor technologice. Primele simptome apar pe frunzele, sub forma unor pete circulare. Țesuturile petelor sunt de culoare închisă, apoi se brunifică treptat.
În acest material am dori să vă prezentăm un studiu efectuat în urma unor tratamente biologice împotriva a doi dăunători conscrați și extrem de periculoși din culturile la familia Solanaceae (ardei, tomate, vinete), mai precis despre tripsul Californian (Frankliniella occidentalis) și musculița albă de seră (Trialeurodes vaporariorum). Pentru reducerea populației a acestor dăunători sau folosit tratamente biologice cu prădători de tip Amblyseius swirski.