Sfatul specialistului

PARTEA 9 – Simptome de fitotoxicitate la cultura de tomate

PARTEA 9 – Simptome de fitotoxicitate la cultura de tomate

În această perioadă, datorită fluctuațiilor mari de temperatură zi-noapte, din cauza stresului hidric, termic, precum a diferiților factori exteri și interni trebuie acordată o deosebită atenție aplicării a produselor pentru protecția plantelor.

PARTEA 8 – Dezechilibre fiziologice la cultura de castraveti

PARTEA 8 – Dezechilibre fiziologice la cultura de castraveti

Afla mai multe detalii despre dezechilibre fiziologice la cultura de castraveți.

PARTEA 7 – Boli neparazitare la tomate si ardei

PARTEA 7 – Boli neparazitare la tomate si ardei

Apare frecvent în solarii și câmp, la temperaturi prea scăzute în timpul înfloritului, umiditate atmosferică prea ridicată sau prea uscată; sol foarte rece, carență de fosfor, exces de azot, perioade diurne foarte scurte și puțină lumină.

PARTEA 6 – Dereglari de nutritie la cultura de castraveti

PARTEA 6 – Dereglari de nutritie la cultura de castraveti

Amplasarea culturii pe soluri ușoare, nisipoase cu drenaj foarte bun atunci când nu se corelează regimul de udare cu dozările de fertilizare.

PARTEA 5 – Factori care influenteaza aparitia si evolutia bolilor la castraveti, pepeni verzi si pepeni galbeni

PARTEA 5 – Factori care influenteaza aparitia si evolutia bolilor la castraveti, pepeni verzi si pepeni galbeni

Boală,Patogen,Temperatură atmosferică (ºC) Umiditatea atmosferică (%) si Alți factori favorizanți

PARTEA 4 – Factori care influenteaza aparitia si evolutia bolilor la castraveti, pepeni verzi si pepeni galbeni

PARTEA 4 – Factori care influenteaza aparitia si evolutia bolilor la castraveti, pepeni verzi si pepeni galbeni

Boală, Patogen, Temperatură atmosferică (º C), Umiditatea atmosferică (%) si alți factori favorizanți

PARTEA 3 – Deficiente de natura culturala si dereglari de nutritie

PARTEA 3 – Deficiente de natura culturala si dereglari de nutritie

Perturbarea evoluției normale de legare a florilor ce determină, la prima inflorescență, fructe mai mult sau mai puțin deformate.

PARTEA 2 – Factori care influenteaza aparitia si evolutia bolilor la tomate, ardei si vinete
Noua gama de seminte  de legume pentru 2021

Noua gama de seminte de legume pentru 2021

Daca esti un gradinar pasionat, atunci stim cat de importanta este parcela ta de legume. In fiecare an iti aducem noi soiuri de seminte ...

PARTEA 1 – Factori care influenteaza aparitia si evolutia bolilor la tomate, ardei si vinete
Cum masori nivelul de zahar din tomate?

Cum masori nivelul de zahar din tomate?

Gustul tomatelor este influenţat de conţinutul în zaharuri mai precis (glucoză şi fructoză) şi aciditate (acid citric şi malic).

De ce pisca vinetele si de ce au gust amar?

De ce pisca vinetele si de ce au gust amar?

Vinetele pișcă din două motive: primul ar fi faptul că în etapele de dezvoltare a plantei nu se administrează doze optime de apă.